Hlavní obsah

Akvabely Bernardová s Dufkovou postoupily na ME do finále

Londýn

České synchronizované plavkyně Soňa Bernardová a Alžběta Dufková skončily na mistrovství Evropy v Londýně sedmé v kvalifikaci volných sestav a postoupily do středečního finále. Suverénně nejlepší dnes byl ruský pár Natalia Iščenkovám, Světlana Romašinová.

Foto: John Walton, ČTK/AP

Czech Republic's Sona Bernardova and Alzbeta Dufkova compete in the Duet Free Synchronised Swimming during day two of the European Aquatics Championships at the London Aquatics Centre in Stratford, Tuesday, May 10, 2016. (John Walton/PA via AP) UNITED KINGDOM OUT

Článek

České reprezentantky skončily o bod za Švýcarkami, se kterými očekávají na olympijských hrách v Riu de Janeiro souboj o postup do finále. Z největších konkurentek ale porazily Izraelky a také domácí plavkyně.

"S radostí jsme dnes předvedly naši Ódu na radost na evropské půdě. Sedmé místo považujeme v rámci přípravy na olympijské hry jako krok správným směrem," uvedla Bernardová. Spokojená s výsledkem byla i Dufková, která si pochvalovala i znalost prostředí ze startu na olympijských hrách před čtyřmi roky. "Bazén je sice trošku pozměněný, ale plavalo se mi moc dobře, na vše jsme byly připravené," řekla Dufková.

Reklama

Související témata: