Hlavní obsah

Natočil film, teď otevře bar. Nechci zakrnět jen ve sportování, říká Hradilek

Praha

Doufal v srpnový boj o olympijské medaile, neúprosná domácí nominace ale poslala do Ria Jiřího Prskavce. A tak čerstvý vicemistr Evropy na kajaku Vavřinec Hradilek může finalizovat i další ze svých plánů mírně vzdálených od divoké vody.

Foto: Aleš Berka/kanoe.cz, ČTK

Radost Vavřince Hradilka na mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši, kde získal stříbro. Ke startu v Riu mu ale nepomohlo.

Článek

„Prioritou pro mě byla nominace, ale vždycky má mít člověk i zadní vrátka,“ vysvětluje stříbrný z londýnské olympiády. A tak se dvěma kamarády začal připravovat otevření baru na pražské náplavce. „Když jsem byl na zasedání komise sportovců v Kodani, měli tam podobné zařízení. Dal jsem si tam dvě piva a strašně se mi to líbilo,“ popisuje Hradilek.

Nechce chlastací místo

A tak začal rozvíjet projekt Kajak beach baru, kde si návštěvníci budou moct půjčovat lodě i paddleboardy, zahrát si plážový volejbal, podívat na sportovní přenosy. „Nechci, aby to bylo jen chlastací místo, ale prostor, kam by se děti i dospělí chodili také hýbat,“ líčí.

Devětadvacetiletý slalomář zkrátka nechce svůj život dělit jen mezi tréninky a závody. A tak musí počítat s narážkami, že cestu do Ria si sám odstřihl množstvím aktivit. Vždyť značnou část podzimu věnoval natáčení filmu Tenkrát v ráji, jenž bude mít v září premiéru.

Do Ria možná vyrazí

„Jsem prostě takový. Nechci zakrnět jen ve sportování. A výsledky nominace ukázaly, že jezdit umím. Jen přišly dva zkraty při závodech ve Veltrusech,“ litoval kajakář, jenž bojoval o letenku do Brazílie až do posledního závodu.

Přesto zvažuje, že do Ria vyrazí. „Mám i v Brazílii dost kamarádů, u nichž by se dalo bydlet. Kdybych sehnal za rozumné peníze letenku, letěl bych se podívat,“ přemítá.

Motivace do závodění má stále dost. Hradilkovým letošním cílem je útok na vítězství ve Světovém poháru, o které vloni přišel při posledním závodě po chybném výroku rozhodčích. „Věřím, že s touhle formou se o celkový triumf můžeme s Vítkem Přindišem poprat,“ říká.

Reklama

Související témata: