Hlavní obsah

Vyhnily mi nohy, lamentoval Micka po nepostupu v londýnském bazénu

Londýn
Aktualizováno

Sotva lapal po dechu. Plavec Jan Micka nechal v pondělní rozplavbě závodu na 400 metrů volný způsob na evropském šampionátu v Londýně spoustu sil, čas 3:49,46 minuty ale k postupu do večerního finále nestačil. „Byl jsem rád, že jsem ukopal poslední padesátku," hlásil jednadvacetiletý svěřenec trenérky Jaroslavy Passerové.

Jan Micka po rozplavbě na trati 400 m volný způsobVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Vaší hlavní tratí je 1500 metrů volný způsob, na čtyřstovce postup do finále unikl. Naštvalo vás to?

Po pravdě moc spokojený nejsem, byl jsem vteřinu za osobákem. Ten čas se mi už tři roky nedaří překonat, to mě mrzí. Na druhou stranu jsem rád, protože před dvěma týdny se mi na závodech v Bratislavě plavalo tak hrozně, že mě trenérka poslala domů. Jsem rád, že se to zlepšilo. Čtyřstovka je navíc moje nejslabší disciplína, v úterý mám patnáctistovku, snad to bude lepší.

Jak jste vnímal průběh rozplavby?

Věděl jsem, že jsou všichni přede mnou. Na druhé stovce jsem ztrátu stahoval, na třetí jsem se snažil ujet. Na předposlední padesátce mi ale neskutečně vyhnily nohy, měl jsem je jak z kamene. Byl jsem rád, že jsem ukopal poslední padesátku.

Od bazénu jste šel pořádně vyřízený, stěžoval jste si na pálení na plicích...

Člověk se ve vodě zadejchá jak kráva, má to hodně lidí. Aspoň je vidět, že jsem tam nechal všechno, a trenérka mě nezkritizuje, že jsem se na to vykašlal.

Myslel jste si před startem na osobní rekord?

Byl jsem tady nahlášený na osmnáctém místě, takže v tomhle směru je s desátým místem spokojenost. Ale po pravdě, chtěl jsem osobák zaplavat. Ale co už, nevyšlo to, snad to půjde zítra lépe.

S čím půjdete na patnáctistovku?

Doufám, že to napálím. Proto jsem tady.

Reklama