Hlavní obsah

Kajakáři na domácí trati dominovali! Obsadili první čtyři místa

Praha
Aktualizováno

Čeští kajakáři si podmanili domácí závod SP v pražské Tróji. Z vítězství se o jednu setinu sekundy radoval Jiří Prskavec před Ondřejem Tunkou. Třetí příčku obsadil Vavřinec Hradilek. Dominanci domácích borců završil čtvrtý Vít Přindiš. Mezi kanoisty zvítězil Slovák Matěj Beňuš. Nejlepší z Čechů byl šestý Lukáš Rohan. Kanoistkám kralovala Australanka Jessica Foxová z Austrálie. Hned za ní skončila Kateřina Hošková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští slalomáři na stupních vítězu (zleva): Ondřej Tunka (druhé místo), Jiří Prskavec (vítěz) a Vavřinec Hradilek ve finále K1 muži během Světového poháru ve vodním slalomu na kanále v pražské Tróji.

Článek
Fotogalerie

Bronzový medailista z Ria Prskavec vsadil ve finálové jízdě na jednu kartu. Rozhodl se riskovat, což se ukázalo jako správné a i s jedním šťouchem dokázal zvítězit v nejtěsnějším možném rozdílu. "Letošní rok mám dobrej na ty setinky," smál se v cíli Prskavec, který stejným způsobem zvítězil i na letošním mistrovství Evropy před dalším českým reprezentantem Vavřincem Hradilkem, jenž v Tróji skončil třetí.

Druhého Ondřeje Tunku tak těsná porážka od svého kamaráda ani příliš neštvala. "Vzhledem k tomu, že mě porazil Jirka, tak mě to ani moc nemrzí," pravil pětadvacetiletý borec.

Kanoisté odstartovali finálový blok jako první a z vítězství se radoval Slovák Matěj Beňuš. Stříbrný medailista z Ria zajel čistou jízdou a o jednu příčku vylepšil umístění ze semifinále. Z trojlístku českých reprezentantů nejlépe dopadl nejmladší člen. Jednadvacetiletý Lukáš Rohan obsadil šestou pozici. Tomáš Rak skončil osmý a Vítězslav Gebas devátý.

Mezi kanoistkami triumfovala fenomenální Australanka Jessica Foxová, která zvítězila o více než šest vteřin před druhou Kateřinou Hoškovou. "S výsledkem jsem hrozně spokojená, diváci mě hnali kupředu," prohlásila v cíli jednatřicetiletá závodnice. Druhá česká finalistka Martina Satková skončila sedmá.

Diváci se dočkali také nové disciplíny. Kajak cross vyhráli Veronika Vojtová a Němec Hannes Aigner. Českým kajakářům se po skvělém finále jednotlivců už nedařilo, Hradilek s Přindišem vypadli v semifinále, Tunka ve čtvrtfinále. Prskavec do závodu s hromadným startem nenastoupil.

Světový pohár ve vodním slalomu v Praze - Troji:
Muži: K1:
1. Prskavec 91,60 (2 tr. sekundy)
2. Tunka -0,01 (0)
3. Hradilek -0,17 (0)
4. Přindiš (všichni ČR) -0,69.
C1:
1. Beňuš (SR) 98,91 (0)
2. Westley (Brit.) -0,25 (0)
3. Savšek (Slovin.) -1,83 (4)
6. Rohan -3,50 (0)
8. Rak -5,21 (0)
9. Gebas (všichni ČR) -6,97 (2).
Ženy:
C1:
1. Foxová (Austr.) 113,59 (0)
2. Hošková (ČR) -6,93 (2)
3. Franklinová (Brit.) -7,15 (0)
7. Satková -10,33 (0)
Kajak cross:
Muži:
1. Aigner (Něm.)
5. Hradilek
7. Přindiš, 9.
Tunka (všichni ČR).
Ženy:
1. Vojtová
7. Zástěrová
8. A. Hilgertová
9. Dušková
10. Hošková (všechny ČR)

Reklama