Hlavní obsah

Štěpánek vytvořil světový rekord v královské disciplíně potápěčů

Potápěč Martin Štěpánek vytvořil další světový rekord. Na Kajmanských ostrovech se v sobotu ponořil jen s pomocí ploutví do hloubky 106 metrů, čímž o jeden metr zlepšil dosavadní maximum Carlose Costeho z Venezuely. Štěpánkův úspěšný pokus v královské disciplíně volného potápění zvané konstantní zátěž trval tři minuty a 52 sekund.

Článek

Osmadvacetiletý rodák z Náchoda, jehož osobním rekordem dosud bylo 102 metrů, o výkonu informoval na svých internetových stránkách. Přitom v přípravě na rekordní ponor přímo na Kajmanských ostrovech trápily Štěpánka zdravotní potíže.

"Na začátku tréninkového pobytu jsem ležel v posteli se zánětem průdušek a pak i hrtanu, který se mi rozlezl do dutin. Považuji za zázrak, že jsem se z toho takhle dostal a dohnal zameškaný trénink," uvedl v týdnu v online rozhovoru na serveru www.sportovninoviny.cz.

V Karibiku se ještě pokusí překonat vlastní světový rekord ve free immersion, který má hodnotu 102 metrů. V této disciplíně potápěč cestou pod hladinu i zpět ručkuje po laně.

Reklama