Hlavní obsah

Navrátil skončil těsně čtvrtý v seriálu v extrémních skocích

Dubaj

Michal Navrátil skončil těsně čtvrtý v konečném hodnocení Světové série v extrémních skocích do vody. Od vyrovnání životního maxima v podobě bronzu z roku 2011 dělilo českého cliff divera po devíti závodech jen deset bodů. Šampionem se stal potřetí za sebou a pošesté celkově Brit Gary Hunt před Mexičanem Jonathanem Paredesem. Mezi ženami titul obhájila Australanka Rhiannan Ifflandová.

Foto: archiv Michala Navrátila

Českému skokanovi do vody Michalu Navrátilovi těsně utekl bronz v seriálu extrémních skocích do vody.

Článek

Seriál vyvrcholil v pátek v Dubaji, kde se z platformy ve výšce 27 metrů premiérově skákalo po setmění za umělého osvětlení. V těchto podmínkách vybojoval první vítězství v kariéře Američan Andy Jones a posunul se v konečném pořadí před Navrátila, kterému šestá pozice k udržení bronzu nestačila. Potřeboval být pátý.

Navrátil letos startoval v osmi závodech a čtyřikrát vybojoval umístění na stupních vítězů. V září ve velšském Pembroke poprvé v životě triumfoval a za dva týdny v Mostaru vítězství zopakoval. V americkém Fort Worthu a ve francouzském La Rochelle ještě skončil třetí. Jeden závod musel vynechat kvůli operaci kolena.

Reklama