Hlavní obsah

Z Hradilka je pilot a plánuje kurz akrobatického létání

Praha

Z vodního slalomáře Vavřince Hradilka je pilot. Stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012 si splnil dětský sen a vlastní licenci. Minulý týden úspěšně složil teoretické zkoušky a v úterý absolvoval praktickou část testu. Nyní má plán, že by příští léto prošel kurzem akrobatického létání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakář Vavřinec Hradilek během Českého poháru ve vodním slalomu ve Veltrusech.

Článek

"Mít sny, je krásné. A plnit si je, to je ještě krásnější. A to se právě stalo," napsal Hradilek na facebooku. "Sice jsem už sám ve vzduchu párkrát za výcvik pilota byl, ale tohle je výsledek posledních týdnů v knihách. Létání je krásné, ale nebezpečné, což mě určitým způsobem přitahuje a zároveň učí, jak zachovat respekt ke všemu, co děláme," uvedl.

Teoretickou i praktickou zkoušku zvládl na sto procent. Licenci má na malá letadla. "Našel jsem si další cíl a motivaci. Příští léto bych si rád udělal akrobatický kurz, už jsem domluvený s Petrem Kopfsteinem," zmínil Hradilek v rozhovoru s ČTK pilota, který létá světovou akrobatickou sérii Red Bull Air Race.

Hradilek si sen splnil i díky tomu, že se nedostal na olympijské hry do Ria a měl volnější léto a více času. Minulý týden byl do kin uveden film Tenkrát v ráji, v němž ztvárnil hlavní roli.

Reklama

Související témata: