Hlavní obsah

Synek se pustil do podnikání, pořídil si Bublinu, přibral, ale už zase maká. Dal se i na box

Praha

Po dvou a půl měsících volna se začátkem tohoto týdne vrhl skifař Ondřej Synek opět do přípravy. Třetí muž z letošních olympijských her v Riu si odpočinul, začal podnikat a nyní už pomalu vyhlíží novou sezónu, ve které se představí českým fanouškům na evropském šampionátu, který se po dlouhých letech uskuteční v Račicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český skifař Ondřej Synek.

Článek

Před více než dvěma měsíci ukončil Ondřej Synek sezónu, v níž na olympijských hrách vybojoval bronzovou medaili. „Uplynulý rok hodnotím určitě kladně,“ řekl úspěšný skifař. „Jsem rád, že jsem na olympijské hry do Ria vůbec mohl odjet, protože jsem měl od jara problémy se zády a nebyl jsem si úplně jistý, zda budu moci tento rok dokončit. Naštěstí s vypětím všech sil se to povedlo, ale bylo to opravdu těžké. Z olympiády se každá medaile počítá. Je to výjimečná událost, kterou můžeme zažít jen párkrát za život,“ dodal.

A tak si poté dlouhý odpočinek opravdu užil. „Už za pár týdnů volna jsem přibral dvanáct kilo,“ řekl se smíchem. „Byl jsem s rodinou na dovolené na Lipně a v Řecku, věnoval jsem se domácím kutilským pracím a zahradě. Také jsme si pořídili fenečku buldočka, kterou jsme pojmenovali Bublina. A k tomu jsme s manželkou začali podnikat. Rozjeli jsme e-shop s oblečením, které je vyrobené z bambusu,“ prozradil čtyřnásobný světový šampión.

Vesla vymění za běžky

Nyní už se ale opět věnuje naplno přípravě. „Najel jsem na klasický model - trenažer, posilovna, kolo. Navíc jsem po více než šesti letech začal boxovat, tak se těším, co nového se naučím. Nechtěl jsem si dávat volnou sezónu, jak to hodně sportovců po olympiádě dělá. Vím, že kdybych rok vypustil, tak moje líná povaha by se k tomu těžko vracela,“ vysvětloval.

V prosinci a lednu pak dvojnásobný stříbrný medailista z olympiád v Pekingu a Londýně zamíří na běžky do Livigna. „Doufám také, že letos napadne sníh i tady a budu si moci zaběžkovat na českých horách,“ přeje si. Do lodě usedne až na jaře. „V polovině března se pojedu rozveslovat do Itálie,“ naznačil své plány.

A co čeká čtyřiatřicetiletého Ondřeje Synka příští rok? „Určitě bych chtěl jet na mistrovství Evropy, které se na konci května pojede na domácím kanále v Račicích. Bude to můj první a poslední velký závod v České republice, protože od roku 1993 tady žádný seniorský šampionát nebyl a nejspíš za mé kariéry už další ani nebude. Už se hodně těším. V červenci bych chtěl absolvovat závod Světového poháru v Luzernu a na konci září mistrovství světa, které se uskuteční na Floridě,“ uzavřel.

Reklama