Hlavní obsah

Synek má o soupeře méně, Drysdale vynechá příští sezónu

Aktualizováno

Skifař Mahé Drysdale z Nového Zélandu se po triumfu na olympijských hrách v Riu de Janeiro rozhodl vynechat příští sezónu. O jednoho z hlavních soupeřů tak přišel i český veslař Ondřej Synek, který po zisku bronzu v Brazílii plánuje pokračovat v kariéře.

Foto: Profimedia.cz

Novozélandský skifař Mahé Drysdale na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Článek

Sedmatřicetiletý Drysdale učinil stejný krok jako před čtyřmi lety po triumfu na hrách v Londýně. I tehdy v následujícím roce nezávodil a poté se vrátil zpět. Stejný krok tentokrát udělali i další hvězdní novozélandští veslaři Hamish Bond a Eric Murray, kteří již sedm let kralují kategorii dvojek bez kormidelníka a ve sbírce mají také dvě olympijské zlaté medaile.

"Všichni toho pro náš sport udělali hodně a mají naši podporu v tom, aby si vzali krátkou přestávku před začátkem dalšího olympijského cyklu s vrcholem v Tokiu 2020," uvedl výkonný ředitel novozélandského svazu Alan Cotter. "Všichni v minulých letech nesmírně tvrdě pracovali, aby dosáhli svých výsledků," podotkl.

Drysdale se ještě oficiálně nevyjádřil, zda chce v kariéře pokračovat až do her v Tokiu. Po triumfu v Riu ale uvedl, že mu roční přestávka, kdy se vedle odpočinku věnoval řadě sportů včetně triatlonu, pomohla. "Tokio nikdy nebylo něco, na co bych myslel. Po té přestávce jsme ale zjistil, že veslování stále miluji a je vzrušující, že se zlepšuji," řekl Drysdale.

Reklama

Související témata: