Hlavní obsah

Kanoistka Mrůzková bere pouze zlato

KARLOVY VARY

V české režii se odjela úterní kvalifikace dlouhého závodu při mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě, které se v Karlových Varech jede v rámci akce Kanoe Mattoni. Michala Mrůzková a její švagr Kamil v kategoriích singlkajakářů zvítězili, na deblkanoi dojeli David Lisický s Janem Vlčkem na druhém místě.

Článek

"Ale to byla jen kvalifikace," tlumí optimismus Mrůzková, která získala ještě pod jménem Strnadová zlato na světovém šampionátu před čtyřmi lety. "Pro mě bylo důležité kvalifikaci vyhrát, abych v závodě jela jako poslední a měla přehled o soupeřkách. Aco mě uspokojí? Když už jsem jednou vyhrála, tak s druhým místem bych spokojená být nemohla," usmívala se Mrůzková, která poslední světový šampionát vynechala, aby se stihla připravit na aténskou olympiádu, kde reprezentovala v rychlostní kanoistice.

Dnes se dají čekat rekordní časy. "Je větší voda, takže se jede rychleji," vysvětloval Kamil Mrůzek, jenž drží nejlepší výkon na téměř sedmikilometrové trati. Proti ostatním závodům má však řeka Teplá stále blíže ke klidné vodě než k divokému vodnímu toku. I proto většina závodníků zvolila užší typ lodě.

"Měli jsme tři týdny na přípravu na nich, neměl by to být problém," hlásil reprezentační trenér Robert Knebel. Mezi výjimky patří další singlkanoista Tomáš Slovák, jenž si pořídil originální květovanou loď. "Je asi týden stará, sám jsem si navrhoval její design. Měla by mi vydržet tak půl sezóny," plánoval pátý ve včerejší kvalifikaci.

Závod startuje dnes ve 13 hodin a závodníci očekávají velkou diváckou podporu. "Známých dorazí dost, akorát rodiče říkali, že je to pro ně daleko," vykládala Mrůzková. V blízkosti cíle trati se koná Mattoni cup ve veslování na trenažéru, večer koncertují slovenské skupiny Peha a No Name.

Reklama

Související témata: