Hlavní obsah

Knapková: Skif je větší dřina

PRAHA

Když si Miroslava Knapková poprvé sedla do skifu, možná česká atletika přišla o kvalitní reprezentantku. Pokud má ale čtvrtá veslařka z aténské olympiády čas, ke svému původnímu sportu si ráda odskočí. Naposledy minulou sobotu. Při extralize doběhla vytáhlá blondýna na patnáctistovce pátá.

Článek

"Ale já vůbec nemám natrénováno, dozvěděla jsem se, že poběžím až dva dny před závodem. Chyběla mi rychlost," vykládala skromně. Na Kladno si totiž zajela z plné veslařské přípravy. "Chtěla jsem získat pár bodů pro Olymp. Ještě dopoledne jsem trénovala na Slapech a večer jsem se hned vracela," popisovala svůj nabitý sobotní program.

Přerod atletky ve veslařku se uskutečnil před osmi lety. "To mi bylo asi sedmnáct. Běhala jsem delší tratě, ale měla jsem nějaké spory s trenérem, navíc jsem byla v pubertě, tak jsem chtěla zkusit něco jiného," usmívala se. Dají zabrat více dva kilometry v lodi nebo patnáctistovka na atletickém oválu? "Dá se to těžko srovnávat, ale na skifu se asi nadřu víc," přiznala.

Zvládá i studium na FTVS

K atletice si odběhla při extralize v Kladně už před rokem, k dalšímu závodu ji ale nabitý veslařský program už letos nepustí. "Třetí kolo extraligy se mi kříží se Světovým pohárem. Docela mě to mrzí, běhám ráda, navíc je to dobrý doplněk pro každý sport." Kromě veslování zvládá Knapková i studium FTVS. "Ale už jsem přešla jen na dálkové, denní s tréninkem nešlo stíhat," říkala veslařka, která dříve ještě k tomu studovala dvouobor tělocvik-francouzština.

V tomto týdnu už se soustřeďovala na víkendovou regatu Světového poháru v Poznani. Cíl? Obhajoba druhého místa z úvodního závodu SP v Mnichově. "Na Bělorusku Karstenovou to asi stačit nebude. Spíš to bude boj o druhé místo s Francouzkou Balmaryovou, v Mnichově jsem ji porazila o osm setin," přemítala veslařka, která bude koncem srpna v britském Etonu obhajovat titul vicemistryně světa.

Reklama