Hlavní obsah

Mistrem ČR ve skocích do vody ve volné přírodě se stal Navrátil

Hřiměždice

Mistrem České republiky ve skocích do vody ve volné přírodě se dnes v žulovém lomu v Hřiměždicích na Příbramsku stal Michal Navrátil. Královskou disciplínu, skoky z šestnácti až dvacetimetrové věže, v 18. ročníku akce High Jump ovládl teprve patnáctiletý Aidan Heslop z Británie. Heslop obsadil první příčku také ve skocích z dvanácti metrů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Vítěz Českého poháru ve skocích do vody ve volné přírodě Michal Navrátil.

Článek

Dvoudenní adrenalinové podívané se salty, vruty a jinými akrobatickými kousky se tak jako každým rokem účastnila česká i světová elita. Šampionát přitáhl tisíce diváků. Do finále se probojovalo 43 skokanů, z toho deset Čechů. Za Navrátilem skončili v domácím šampionátu Denis Vantuch a Jan Bílý, který loni usedl v porotě.

Navrátil získal na konci července stříbrnou medaili v extrémních skocích do vody na mistrovství světa v Budapešti. S touto disciplínou začínal právě v Hřiměždicích, kde poprvé skákal z dvanácti metrů. "Přijel jsem na druhý ročník High Jumpu a viděl jsem tu atmosféru, která mě pohltila. První skoky byly z dvanácti metrů a musím říct, že z těch dvanácti metrů jsem se opravdu bál," řekl dnes ČTK Navrátil. Následně začal skoky trénovat a vyrážel i na závody do zahraničí.

Historie extrémních skoků se začala psát v roce 1770 na havajském ostrově Lanai. Tamní bojovníci se vrhali ze skal do rozbouřeného moře, aby dokázali svoji odvahu a získali obdiv žen. I když tato tradice nadlouho upadla v zapomnění, v posledních letech se z ní stal oblíbený adrenalinový sport.

Reklama