Hlavní obsah

Zlaté bojovnice si chtějí na šampionátu splnit další přání. Čeká je jeden protivník navíc

Praha

S cílem probojovat se do finále A míří na mistroství světa veslařů Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou. Úspěšný dvojskif letos na evropském šampionátu v Račicích před domácím publikem senzačně vybojoval zlato a nyní by si děvčata ráda splnila další cíl. „Je to meta, na kterou jsme ještě nedosáhly,“ shodují se.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Skifařky Kristýna Fleissnerová (vlevo) a Lenka Antošová.

Článek

Již tuto neděli odletí na mistrovství světa veslařů na Floridu česká výprava. V ní nebude chybět ani hvězdný dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová. Úspěšné skifařky spolu na letošním evropském šampionátu v Račicích vybojovaly zlatou medaili a teď by si v americké Sarasotě chtěly splnit další přání.

„Když všechno klapne, tak bychom se chtěly probojovat do finále A,“ prozradila na páteční tiskové konferenci Kristýna Fleissnerová. „Musíme ale za sebou nechat všechny soupeřky jako na Evropě a k tomu ještě předjet nějaké další, které jsme ještě nikdy neporazily,“ vysvětlovala s tím, že je nečeká jednoduchý úkol. „Je to meta, na kterou jsme ještě nedosáhly. Náš cíl,“ doplnila kolegyni Lenka Antošová.

Dalším protivníkem pětadvacetiletých závodnic bude časový posun. „Z aklimatizace máme trochu obavy, protože loni na olympiádě v Riu se nám to úplně nepovedlo,“ zavzpomínala Fleissnerová. „Loni jsme přiletěly odpoledne, letos to bude o půlnoci, tak snad až se dostaneme na hotel, hned usneme,“ přála si. „Navíc tady nebudeme muset tak brzy vstávat jako loni,“ dodala Antošová.

Letos se kromě mistrovství Evropy, zúčastnily poprvé také všech závodů Světového poháru a sezónu možná ještě neukončí ani po světovém šampionátu. „Ještě zvažujeme mistrovství světa v přímořském veslování, které se koná v polovině října,“ prozradila Antošová. „Uvidíme, jak budeme unavené,“ uzavřely dívky, jejichž další motivací je dostat se na olympijské hry do Tokia v roce 2020.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články