Hlavní obsah

Hlídky deblkanoistů vylovily v Troji zlato

PRAHA

Čeští kanoisté získali na domácím mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze-Troji první medaile a to hned zlaté. Vybojovalo je družstvo deblkanoistů ve složení Marek Jiras - Tomáš Máder, Jaroslav Volf - Ondřej Štěpánek a Jaroslav Pospíšil - Jaroslav Pollert. V dalším finálovém závodě hlídek skončilo české družstvo kajakářů na pátém místě.

Článek

České družstvo deblkanoistů odjelo první finálovou jízdu skvěle a čas 123,80 bez jediné trestné minuty znamenal první místo před Německem a Slovenskem. "Jeli jsme opatrně, ale jinak to bylo celkem v pohodě," vykládal po první jízdě Marek Jiras.

Do druhé části tak vyrazili Češi jako poslední a za mohutného povzbuzování diváků podél trojského kanálu zvládli druhou část ještě precizněji. Nechali za sebou Německo i favorizované Slovensko a za zvuků tradiční písně We Are The Champions si vychutnávali zlaté medaile.

Protesty mezi kajakáři

Malé organizační zmatky zavládly při závodu hlídek kajakářů. Prvních pět lodí z první jízdy mělo totiž odstartovat bez tradičního přidržení lodě a některé posádky se cítily poškozeny zdržením a podaly protest. Start druhé jízdy tak byl odložen a chvíli to vypadalo, že se bude počítat pouze druhá jízda a ta první bude anulována. Nakonec ale zůstalo vše při starém a podle klasických pravidel se sčítaly obě finálové jízdy.

V každém případě ale čeští kajakáři na medaili neměli. Hlídka ve složení Tomáš Kobes, Ondřej Raab a Lukáš Kubričan zajela první jízdu jako čtvrtá nejlepší, druhá jízda jí bohužel i díky třem šťouchům vyšla ještě o příčku hůře. Nakonec tedy v čase 238,71 skončili pátí, což ještě před koncem odtušil i Ondřej Raab. "Nám se dlouhodobě ty hlídky nedaří, bohužel. V hlídkách jsme byli vlastně jen jednou třetí na Evropě," řekl nejzkušenější z trojice kajakářů pro Sport.cz.

Výsledky finále:
Hlídky C2 muži:
1. ČR (Jiras/Máder, Volf/Štěpánek, Pospíšil/Pollert) 253,90, 2. Německo (Becker/Henze, Michel/Piersig, K.Simon/R.Simon) 261,90, 3. Petr a Pavel Hochshornerovi, Kubáň/Olejník, L.Šoška/P.Šoška) 269,93, 4. Rusko 301,69, 5. Čína 474,11.
Hlídky K1 muži:
1. Francie (Lefevre, Billaut, Neveu) 223,51, 2. Itálie (Molmenti, Cipressi, Paolini) 229,52, 3. Polsko (G.Polaczyk, M.Polaczyk, Popiela) 230,72, 4. Slovinsko 235,25, 5. ČR (Raab, Kubričan, Kobes) 238,71.

Reklama