Hlavní obsah

Deblkanoisté Volf a Štěpánek jsou mistry světa

PRAHA

Druhou zlatou medaili získali čeští deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek na mistrovství světa v Praze-Troji. Po týmovém úspěchu v pátečním závodu hlídek se stali mistry světa i mezi deblkanoisty. Druzí skončili slovenští bratři Hochshornerovi, bronz získala francouzská dvojice Forgit, Braud.

Foto: Petr Cihelka

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem vybojovali v Praze-Troji titul mistrů světa.

Článek
Fotogalerie

"Chtěli jsme jet stejně čistě jako tu první jízdu. Sice jsme nakonec měli jeden šťouch, ale i tak to stačilo," usmíval se po závodě Ondřej Štěpánek. "Musíme být samozřejmě spokojeni. Za těch šest dní jsme vlastně vyhráli co se dalo," dodal Jaroslav Volf, jenž se svým parťákem kraloval mezi deblkanoisty už v kvalifikaci i v semifinále.

Ve finále deblkanoistů se objevily všechny tři české lodě, i když dvojice Pospíšil, Pollert postoupila až díky selhání německých sourozenců Simonových. Ti sice zajeli v semifinále pátý nejlepší čas, ale padesátivteřinová penalizace za minutí branky je poslala až na chvost závodnického pole a český pár se tak udržel na desátém postupovém místě. "Konečně se k nám taky otočilo štěstí," usmíval se po semifinále Jaroslav Pollert, který si ještě před začátkem MS nepříjemně poranil patu.

V rozhodující jízdě už se od nich ale štěstí odklonilo, když po nešťastném doteku nemohli pomýšlet na medailové pozice a nakonec skončili šestí. Ještě větší smůlu měli Marek Jiras a Tomáš Máder. Ve finále sice zajeli skvěle, ale podle rozhodčích minuli jednu z branek a padesátivteřinová penalizace je odsunula až na deváté místo.

Výsledky finále C2:
1. Volf, Štěpánek (ČR) 224,69 (2 trestné vteřiny), 2. Becker, Henze (Něm.) +2,18, 3. Peter a Pavol Hochshornerovi (SR) +5,17 (6), 4. Forgit, Braud (Fr.) +6,88 (2), 5. C.Luquet, P.Luquet (Fr.) +7,90, 6. Pospíšil, Pollert (ČR) +13,27 (2)... 9. Jiras, Máder (ČR) +55,84 (52).

Reklama