Hlavní obsah

Hradilek se nechává vyšetřit v Rakousku, pak odletí hledat klid na Nový Zéland

Praha

Na Novém Zélandu, kde v rámci měsíčního soustředění absolvuje na divoké vodě i štědře dotovaný závod o 60 tisíc dolarů, začne kajakář Vavřinec Hradilek přípravu na novou sezónu.

Foto: Adam Svoboda/kanoe.cz

Vavřinec Hradilek na archivním snímku.

Článek

„Mám už to místo i rodinné prostředí osahané. Zase budu bydlet blízko řeky, na níž jezdíme. Utíkám tam ze zdejší zimy i chaosu za klidem na trénink. A když se zadaří, tak i třeba něco uloupnu z těch prize money," říká stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012.

Než vyrazí český vodní slalomář na druhou stranu zeměkoule, absolvuje tento týden v diagnostickém centru v Rakousku zdravotní prohlídku a fyzické testy. „Abych věděl, co se mi v těle změnilo za poslední tři roky, kdy jsem takové vyšetření podstoupil naposledy a třeba podle toho upravil i trénink," vysvětluje 30letý Hradilek, který má někdy na přelomu února a března v plánu pobyt i v Austrálii.

Za žádnou cenu nechce zopakovat letošní situaci, kdy se nedostal mezi trio reprezentantů. „Když mi nevyšly nominační závody, byla to trochu odepsaná sezóna. Nakonec mám světový titul ve slalomkrosu, jenže to je pořád spíš jen takové doplňkové závodění na plastové lodi," vykládá.

Už teď Hradilek myslí na vypjatý souboj o jediné volné místo v reprezentaci, protože díky medailím z MS mají příští rok automatickou účast Ondřej Tunka i Vít Přindiš. „S Jířou Prskavcem mám nevyřízený účet za Rio, kam se nominoval místo mě. Bude to mezi námi dvěma dost peprný," tvrdí.

Půjde i o právo startu na evropském šampionátu v pražské Troji, kde Hradilek před čtyřmi lety získal světový titul. „Ten nejlepší závod doma už jsem jel a vyhrál ho," prohlašuje. U vodního slalomu by ale chtěl vydržet minimálně do OH 2020 v Tokiu. „Pořád mě to baví, i když jsem z kluků nejstarší. S přibývajícím věkem možná čím dál víc," míní.

Reklama