Hlavní obsah

Doktor na dvoustovce postoupil rovnou do finále

SZEGED

Český kanoista Martin Doktor neztrácel v nabitém programu na mistrovství světa v Szegedu čas a do nedělního finále na trati 200 m se kvalifikoval hned vítězstvím v rozjížďce. Stejně se vedlo v neolympijské disciplíně favorizované čtyřkanoi Petr Procházka, Petr Fuksa, Jiří Heller, Jan Břečka, kteří na nejkratší trati obhajují stříbro z loňského šampionátu.

Článek

Dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty 1996 Doktor tak v Szegedu pojede o medaile na všech třech tratích, dnes odpoledne ho čeká finále na kilometru.

Vedle Doktora a čtyřkanoe se představí ve finále na dvoustovce oba české čtyřkajaky. Posádka Svatopluk Baťka, Jan Štěrba, Filip Šváb, Pavel Holubář byla druhá v rozjížďce a následně i v semifinále, jejich kolegyním Anně Adamové, Kláře Ballové, Janě Šebestové a Barboře Futerové stačilo ke kvalifikaci do bojů o medaile třetí místo v rozjížďce.

Neuspěla jen kajakářka Jana Blahová, která sice postoupila díky druhé příčce z rozjížďky do semifinále, v něm ale obsadila čtvrtou pozici a čeká ji pouze finále B. Mezi elitu se nedostala o jedno místo.

Reklama