Hlavní obsah

Tyčkařská rekordmanka Dragilaová se těší na nabitý stadión

OSTRAVA

Závodit si se silnou evropskou konkurencí a také absolvovat mítink před zaplněným hledištěm, to byly důvody, které přesvědčily světovou rekordmanku ve skoku o tyči Američanku Stacy Dragilaovou ke krátkému turné po Evropě. Po závodě v Seville se přesunula do Ostravy, kde se ve čtvrtek představí při Zlaté tretře.

Foto: Internet

Stacy Dragilaová

Článek

Svou evropskou tour zakončí v Lille a následně odletí domů, aby na americkém šampionátu pokusila vybojovat si místo ve výpravě na světový šampionát. "To je můj cíl a vše mu podřizuji. Také proto jsem vyrazila do Evropy, protože jsou tady silné soupeřky, i když není mým záměrem se utkat se Světlanou Feofanovou," prohlásila dnes v Ostravě Dragilaová, která se nedělní výhrou v Seville dostala do čela světového zebříčku IAAF.

Právě Feofanová je úřadující halovou mistryní světa, protože Dragilaová v Birminghamu nezvládla ani jeden kvalifikační pokus. "Je to tragédie, ale občas se to stává," vzpomněla na nešťastný závod. Vzápětí změnila trenéra, přesídlila z Idaha do teplejší Arizony a teď upravuje techniku: "Změnila jsem rozběh i odraz a některé pokusy vypadají dost dobře."

Pět metrů? Možná letos

Tyč žen je sice mladou disciplínou, ale možná brzy budou děvčata útočit na hranici pěti metrů. "Mohla by padnout už letos. Kéž bych to zvládla jako první," usmála se dvaatřicetiletá olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa, dvakrát pod širým nebem a jednou v hale.

V Ostravě ji čeká souboj s naší Hamáčkovou, hlavně však s Ruskou Isinbajevovou, která prý v tréninku skočila skoro pět metrů. "Těším se na vyprodané hlediště, to se v Americe moc nevidí. Taky by mohlo být teplo a decentně foukat vítr do zad. Pak by se dalo skočit vysoko," dodala optimisticky Dragilaová, která je v Ostravě bez trenéra, ale s manželem.

V dálkařském sektoru Pedroso

Podle organizátorů čtvrteční Zlaté tretry jsou už vyprodány lístky na tribunu a velký zájem je o místa ke stání. V nejbližších hodinách by měl rekonstruovaný stadión získat certifikát IAAF. Pořadatelé avizovali, že zraněného dálkaře Philippse nahradí legendární Pedroso z Kuby a v oštěpu se představí vedle Jana Železného také Rus Ivanov.

Reklama

Související témata: