Hlavní obsah

Pozor zeď! Svěcená v semifinále málem bourala, čas i tak brala všema deseti

Kodaň

Poslední semifinálový čas, ve tváři ale spokojenost. Lucie Svěcená na evropském šampionátu v Kodani v krátkém bazénu vylepšila ve čtvrtek na motýlkářské padesátce o 15 setin výkon z ranní rozplavby a časem 26,19 sekundy zaostala jen o desetinu za svým vlastním českým rekordem. Litovala jen nepovedené obrátky, při níž málem nabourala do zdi a ztratila cenné setiny.

Česká plavkyně Lucie Svěcená po semifinále ME na motýlkářské padesátce Video: ČSPS

 
Článek

Při ranní rozplavbě jste ztratila při nepovedeném dohmatu. V semifinále už bylo technicky všechno v pořádku?

Dohmat byl proti ránu super, tentokrát mi bohužel moc nevyšla obrátka. S časem ale můžu být spokojená, zaostala jsem jen o desetinku za svým českým rekordem. Nečekala jsem takový výsledek.

Co se stalo při nepovedené obrátce?

Nějak mi to tady ve vodě zkresluje obraz. Myslela jsem, že už jsem u zdi a nebyla. Udělala jsem pak ještě půlku záběru a nakonec si málem rozbila...to radši nebudu říkat. Prostě to málem nedopadlo úplně nejlépe a nakonec jsem byla ráda, že jsem se otočila. Časově to tam bylo hodně dlouhé. Přitom v rozplavbě i ve štafetě byla obrátka bez problému. Ale nevadí, jsem ráda, jak mi vyšel finiš. Takhle má padesátka vypadat.

Proti ránu jste dokázala čas stáhnout ještě o patnáct setin. Co jste v bazénu změnila?

Snažila jsem se ubrat jeden nádech, který jsem ráno dělala před dohmatem. Udělala jsem ho už uprostřed druhého bazénu a pak se to snažila nějak udýchat. Posledních deset metrů jsem ještě zkusila přidat, což se povedlo.

Jak jste vlastně reagovala na váš opožděný postup, který přišel díky odhlášení Francouzky Wattelové?

Bylo to hodně velké překvapení. Dozvěděla jsem se, že se Marie odhlásila, protože má velkou šanci získat medaili na stovce kraul (získala bronz - pozn. red.). Za to jsem jí hodně vděčná. Mohla jsem se ještě zlepšit a potvrdit dobrý výkon.

Půjdete jí poděkovat?

Už jsem jí děkovala.

Reklama

Související témata: