Hlavní obsah

Pro medaili nedoplaval. Do kilometru to ještě šlo, pak to nestálo za nic, lituje Micka

Kodaň

Tušil, že medaile bude viset vysoko. Nakonec se kraulař Jan Micka musel na ME v krátkém bazénu v Kodani smířit ve finále závodu na 1500 metrů se šestým místem a odstupem dvou sekund od osobního rekordu.

ME Kodaň - Jan Micka, šestý v závodě na 1500 metrů volný způsobVideo: Sport.cz

 
Článek

Mrzí nepřekonaný rekord víc než umístění?

Hodně. Před závodem jsem se cítil dobře, věřil jsem, že finále zaplavu lépe než v rozplavbě. bohužel to nevyšlo. Od druhé třetiny závodu jsem se snažil víc makat, ke konci mi ale hrozně došly síly. Jel jsem jen na morál a propadl se ze čtvrtého místa na šesté.

Kde došlo ke zlomu?

Do kilometru to šlo, pak to nestálo za nic. Mrzí mě to. Moje neštěstí je, že v krátkém bazénu ztrácím hrozně na obrátkách. Na dlouhém bazénu čtvrtého Dána a pátého Švéda porážím. Tak doufám, že se to nezmění.

Co děláte při obrátkách špatně?

Už od dětství při těžkém tréninku obrátku nepoužívám k tomu, abych zrychlil, ale abych si lehce odpočinul, jak říká trenérka. Prostě nejsou tak kvalitní, nemám je tak natrénované. Nakonec bych řekl, že to tady nebylo tak hrozné, ale jak mi totálně docházely síly, tak odešla i celá plavecká technika.

Podobně jako na mistrovství světa jste rozplavbu zvládl rychleji než finále. Dá se v tom něco najít?

Nevím. Musím to nějak pořešit s trenérkou. Jestli jsem to psychicky neunesl... Mrzí mě to, už dva roky jsem se v téhle disciplíně v krátkém bazénu nezlepšil. Je to sport, ale poslední dobou mi to vůbec nevychází. Holt v létě to musí být lepší. Dlouhý bazén je moje silnější stránka.

Jak budete na nepovedený závod zapomínat?

Měl jsem mít do začátku ledna volno, odpočinout si a pak začít znovu trénovat. Teď ale nevím, jestli mám jít ještě makat, nebo si fakt odpočinout. Vře to ve mně, štve mě to. Na druhou stranu, pořád jsem plaval lépe než loni na kanadském mistrovství světa v krátkém bazénu. Tam jsem byl ještě o šest sekund pomalejší.

Reklama

Související témata: