Hlavní obsah

Kajakář Prskavec byl druhý na Australian Open ve vodním slalomu

Penrith

Kajakář Jiří Prskavec obsadil na úvod sezony druhé místo na Australian Open v Penrithu. Bronzového olympijského medailistu ve vodním slalomu připravil o obhajobu loňského vítězství Lucien Delfour. Na třetím místě tři desetiny za Prskavcem skončil Francouz Boris Neveu.

Foto: Adam Svoboda/kanoe.cz

Kajakář Jiří Prskavec

Článek

Do finálové desítky se probojoval i úřadující mistr světa Ondřej Tunka, který se ale nevešel do dvanácté branky a inkasoval padesátisekundovou penalizaci. Finálová desítka těsně utekla Luboši Hilgertovi, jenž skončil na jedenáctém, prvním nepostupovém místě.

"Závod byl super. Všichni to tady kromě Australanů jedeme hodně z tréninku, takže jsme dost unavení a na to jsem myslím předvedl dost slušný výkon," uvedl v tiskové zprávě Prskavec. "Měl jsem trošku štěstí při postupu do finále, když jsem v semifinále nabral dva šťouchy, ale na to se historie neptá. Druhé místo je krásné," řekl mistr světa z roku 2015.

Kateřina Kudějová, jež byla v Austrálii loni druhá, skončila na nepopulárním čtvrtém místě. Jako jediná se probojovala do finále ženského kajaku. Amálii Hilgertové postup unikl po jednom doteku branky. Přesto brala bronz v kategorii do 23 let.

Další mezinárodní závod čeká české vodní slalomáře na konci března ve slovinském Solkanu.

Reklama

Související témata: