Hlavní obsah

Doktor bude v kariéře pokračovat v deblkanoi

Kanoista Martin Doktor nehodlá ve dvaatřiceti letech ukončit kariéru a myslí na další olympijské hry. V Pekingu se však už určitě nepředstaví na singlkanoi, na níž získal dvě olympijská zlata v Atlantě. Místo toho na jaře přesedne do deblkanoe s Jiřím Hellerem, s nímž bude usilovat o nominaci.

Článek

Bývalý mistr světa i Evropy dlouho zvažoval, zda má ještě v kariéře pokračovat a nakonec se rozhodl kladně. Ve středu podepsal smlouvu s resortem ministerstva vnitra, za který závodí. "Podepsal jsem s tím, že budu jezdit debla s výhledem na olympiádu v Pekingu. Po roce se uvidí, jestli to má smysl nebo ne," řekl Doktor listu Sport.

Hlavním úkolem v roce 2007 bude pro novou posádku probojovat se na mistrovství světa a skončit tam do šestého místa. To by jim zaručilo účast na olympijských hrách v Pekingu.

Velká příležitost

S Hellerem, který letos na mistrovství světa přispěl k vítězství reprezentační čtyřkanoe na neolympijské trati 200 metrů, zkoušel závodit na deblkanoi ve Světovém poháru už v roce 2003. Ke změně se ale rozhodl až nyní. "Debl pro mě může být nový impulz. Těším se na to. I když zatím mě ruce nesvrbí, že bych musel na vodu. Zatím užívám odpočinku," uvedl Doktor.

Bývalého šampióna v posledních letech trápilo, že na vrcholných akcích nedosahoval na absolutní vrchol. Poslední medaili v olympijské disciplíně získal v roce 2004, kdy byl třetí na kilometru na mistrovství Evropy. O rok dříve získal světový bronz na poloviční trati na šampionátu v kanadském Gainesvillu.

Jako velkou příležitost bere spojení s Doktorem i Heller, který dosud jezdil s Janem Břečkou. "Docela to vzal, zůstáváme kamarádi. Nám teď s Martinem jde prvotně o to příští rok vyjet místo na olympijských hrách. Martin si bude muset na deblkanoi zvykat, je to jiná jízda. Ale s jeho výkonností, zkušenostmi a technikou to určitě zvládne velice rychle," řekl.

Reklama