Hlavní obsah

Navrátil začal skvěle. Do letošního ročníku série Red Bull Cliff vstoupil druhým místem

Austin/Praha

Vicemistr světa v extrémních skocích do vody Michal Navrátil vstoupil do letošního ročníku série Red Bull Cliff Diving druhým místem na jezeře Possum Kingdom v Texasu. Ve skocích z výšky 28 metrů tak navázal na svou stříbrnou medaili z loňského světového šampionátu v Budapešti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Michal Navrátil byl na RB Cliff Diving v Texasu druhýVideo: sntv

 
Článek

Navrátil, jenž v úterý oslaví 33. narozeniny, už v minulosti dva závody série vyhrál a na vítězství útočil i v Texasu. Po dramatickém průběhu ho porazil jen polský skokan Kris Kolanus, třetí místo obsadil domácí Američan Blake Aldridge.

"Čekal jsem 222 dní, abych se opět mohl postavit na 28 metrů vysoký můstek," netajil se Navrátil radostí z úvodu sezony po dlouhé zimní přípravě. Po prvních dvou skocích dvoudenního závodu byl na děleném druhém místě, po třetím skoku klesl na čtvrtou pozici a čekal ho závěrečný pokus o všechno.

"Šel jsem do toho naplno a povedlo se mi za trojité salto s 2,5 vruty dostat devítky z deseti možných bodů. Po tomto skoku jsem byl ve vedení a už jen čekal, jak doskáčou ještě tři skokani, kteří byli nahoře na můstku," uvedl v tiskové zprávě Navrátil, jenž se musel na jihu Spojených států vyrovnat s teplotami až ke 40 stupňům Celsia.

Další závod série čeká českého skokana na konci června v Bilbau.

Reklama