Hlavní obsah

Boj o letenky do Vancouveru končí, může jet rekordní výprava

Michal OsobaPrávo

Do neděle upínali sportovci své snahy k boji o letenky do Vancouveru, teď je vše v rukou funkcionářů. Definitivní podobu dostane nominace na ZOH na čtvrtečním plénu Českého olympijského výboru a je reálné, že padne rekord v počtu účastníků zimních her, zatím nejpočetnější byl český tým v Turíně s 85 sportovci.

Foto: Kentaura

Olympijský start boulařky Nikoly Sudové je nejistý.

Článek

„V pondělí dopoledne bych měl mít na stole návrhy svazů, v úterý zasedá komise pro sport, která zkontroluje všechny formality, ve středu zasedne výkonný výbor a připraví materiál pro plénum,“ líčí proceduru místopředseda ČOV František Dvořák.

„V některých sportech to pulzuje, běžci měli devět míst, teď to vypadá na jedenáct, kombiňáci mají čtyři a budou čekat na páté,“ líčí Dvořák. Lyžařská federace FIS rozdělí kvóty, ale pokud některé svazy počty nenaplní, může do 25. 1. místa ještě přerozdělit. „Předseda Jirásek pak má mandát sportovce do výpravy dodatečně začlenit,“ vysvětluje Dvořák.

Co se stane v případě zranění, například pokud by boulařka Nikola Sudová nemohla odletět? „Liší se to sport od sportu, ale u freestylových disciplín je nominace na jméno, nikdo další by jet nemohl,“ dodává místopředseda.

Reklama

Související témata: