Hlavní obsah

Sáblíková s Erbanovou po tréninku sotva lezly, už ale mají olympijskou formu

PRAHA/COLLALBO

Odstraňování posledních chybiček je hlavní náplní tréninku rychlobruslařky Martiny Sáblíkové. Pětinásobná mistryně světa se nyní připravuje spolu s Karolínou Erbanovou na otevřeném oválu v italském Collalbu. "Obě mají momentálně výbornou formu, jen ji ještě potřebujeme trochu doladit," řekl v telefonickém rozhovoru pro Sport.cz a Právo trenér Petr Novák.

Foto: Milan Malíček, Právo

Rychlobruslařky Martina Sáblíková (vpravo) a Karolína Erbanová

Článek

Modrá obloha, pár stupňů nad nulou. Tak to nyní vypadá v italském Collalbu, kde se na olympijské hry připravuje česká medailová naděje Martina Sáblíková. Spolu s ní je zde i další účastnice olympiády, talentovaná Karolína Erbanová, a ostatní členové Novis Teamu. "Jezdí se nám tady dobře. Děvčata jsou zdravá, což je velmi důležité. Kromě tréninku na oválu jsme trávili také hodně času v posilovně," prozradil kouč Petr Novák.

"Zaměřili jsme se hlavně na odstraňování některých chybiček," dodal Novák. A obě jeho svěřenkyně po středečním tréninku svorně prohlásily: "Jsem mrtvá, nežiju." A tak se Novák nakonec rozhodl, že jim dopřeje delší odpočinek. "Nechci děvčata přepínat a riskovat nějaké zranění. Odpustím jim večerní posilovnu." 

Do Calgary si berou bodyguarda

Tým se v Collalbu připravuje od 14. ledna, do České republiky se vrátí ve čtvrtek 21. ledna. Doma se však dlouho nezdrží, neboť už v neděli zamíří do Calgary, kde absolvují závěrečnou fázi přípravy. "Během těch pár dní doma stačíme akorát vybalit, vyprat, nabalit, vyzvednout si olympijské vybavení a vyřídit nějaké věci na poště," plánoval kouč, který s sebou do Calgary bere i svého dalšího svěřence Pavla Kulmu.

"Pavel má podobný krok jako Martina, takže před ní bude jezdit a dělat ji sparing partnera. Navíc ho využijeme i jako bodyguarda," vysvětloval Novák. "Důležité je, aby se děvčata pořádně aklimatizovala. Obě mají momentálně výbornou formu. Jen ji ještě trochu musíme doladit. Martina potřebuje hlavně zdraví a pak se určitě popere o medaili. Mluvíme sice o jedné, ale věříme... A Karolína? Ta na olympiádě rozhodně nebude jen do počtu," uzavřel Petr Novák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články