Hlavní obsah

V návrhu nominace na ZOH ve Vancouveru je 88 sportovců

PRAHA

Na olympijské hry do Vancouveru pojede rekordní výprava. Plénum Českého olympijského výboru ve čtvrtek nejspíš schválí návrh výkonného výboru, který zařadil do nominace 88 sportovců. Dosud největší výpravu měla Česká republika v roce 2006 Turíně, kde do her zasáhlo o tři sportovce méně. ČTK to ve středu řekl místopředseda ČOV pro sport František Dvořák.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Toto číslo se ale ještě může měnit, neboť na seznamu je čtrnáct čekatelů na případná další místa, která by České republice mohly dodatečně přidělit ve svých kvótách jednotlivé mezinárodní sportovní federace. "To číslo tedy může ještě pulsovat," řekl Dvořák. Termín konečné nominace je 25. ledna, celkově má výprava do Kanady aktuálně i s doprovodem 182 členů.

Dvořák nepředpokládá, že by plénum návrh ve čtvrtek neschválilo. "Dlouho seděla komise, dnes celý den výkonný výbor. S jednotlivými svazy jsme to důkladně projednali," podotkl.

ČOV pracuje na schvalování nominace i členů doprovodu od pondělí. "Věřím, že to proběhne hladce, že to bude mít slavnostní ráz," uvedl Dvořák na stránkách olympic.cz.

Na čtvrtečním plénu přijme ČOV zároveň Českou golfovou federaci a Českou rugbyovou unii za řádné členy a udělí cenu Jiřího Stanislava Gutha-Jarkovského žokeji Josefu Váňovi.

Olympijské hry ve Vancouveru začnou 12. února a skončí 28. února.

Reklama