Hlavní obsah

Krasobruslař Březina: Co se má stát, stane se

Na své první olympijské hry zamířil krasobruslař Michal Březina, který se na nedávném mistrovství Evropy blýskl skvělým čtvrtým místem. Nervozitu zatím devatenáctiletý krasobruslař necítí a dokonce uvažuje i o zařazení čtverného skoku… „Mým cílem je zajet dvě čisté jízdy. Umístění v první desítce by mě potěšilo,“ řekl před odletem do Vancouveru Březina.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Krasobruslař Michal Březina na ruzyňském letišti před odletem na OH do Vancouveru.

Článek

Jak se na svou první olympiádu těšíte?

Už se moc těším. Bude tam hodně lidí, velký zmatek. Myslím, že to bude hodně zajímavé (smích).

Na nedávném evropském šampionátu jste skončil na čtvrtém místě. Věříte, že jste na sebe dostatečně upozornil rozhodčí, aby s vámi počítali i na olympiádě?

Počítat se mnou určitě budou. Čtvrté místo z mistrovství Evropy by mi mohlo pomoci dostat se k předním příčkám. Samozřejmě, že ale vše bude záviset na mém výkonu. Když se mi jízdy povedou, myslím, že tomu pak bude odpovídat i mé umístění.

Pociťujete už nervozitu?

Zatím ne. A abych řekl pravdu, ani to nijak neřeším. Co se má stát, stane se. Já budu chtít předvést to, co zvládám v tréninku.

Na co jste se v závěrečné přípravě zaměřil?

Poslední dny před odletem jsem trávil v Brně. Na ledě jsem byl tak pětatřicet minut, projel jsem si jízdy, zkusil skoky. Už se toho moc dotrénovat nedá.

S jakým výsledkem budete na olympijských hrách spokojený?

Mým cílem je zajet dvě čisté jízdy. Rád bych potvrdil to, co jsem předváděl celou sezónu. Samozřejmě, že čím budu výš, tím budu mít větší radost. Umístění v první desítce by mě potěšilo.

Zařadíte čtverný skok?

Pokud mi čtverné skoky půjdou i na ledě ve Vancouveru tak dobře jako mi šly doma, tak je velká pravděpodobnost, že ho zařadím.

Chystáte se na zahájení olympijských her?

Určitě. Když tam letím s takovým předstihem, tak si tuhle akci nemohu nechat ujít.

Co si vezete s sebou?

Dva notebooky. Jeden mám na běžné používání a internet. Ten druhý je napěchovaný filmy, které by se na jeden počítač nevešly.

Máte v plánu se podívat i na jiné sporty?

Chystám se podívat na rychlobruslení, hokej. Věřím, že české hokejisty uvidím i ve finále a pokud mi to vyjde, rád bych zajel i na závody lyžařů. Budu se snažit vidět toho z olympiády co nejvíce.

Reklama