Hlavní obsah

Snowboardcrossaři odjeli trénovat do střediska Big White

VANCOUVER

Čeští snowboardcrossaři v sobotu opustili olympijský Vancouver a odjeli trénovat do 450 kilometrů vzdáleného střediska Big White. Michala Novotného, Davida Bakeše s realizačním týmem vyhnalo za sněhem teplé počasí ve středisku Cypress Mountain, kde není možnost kvalitní přípravy na závody.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Snowboardisté David Bakeš (vlevo) a Michal Novotný na ruzyňském letišti před odletem na OH do Vancouveru.

Článek

"Čeká nás 450 kilometrů cesty, ale vyplatí se to," uvedl trenér Marek Jelínek na webu olympic.cz. Jeho tým čeká cesta na východ od Vancouveru a bydlet tam Češi budou v nedalekém městečku Kelowna. "Reference jsme dostali od polského týmu, který tam je od pátku. Je tam dobře připravená trať. Rozhodli jsme se tam vydat, protože denní dojíždění do Whistleru je únavné," konstatoval Jelínek.

"Uvědomujeme si, že se závodníci musí kvalitně připravit. Pobyt samozřejmě hradíme," dodává František Dvořák, šéf české mise.

Čeští reprezentanti budou v Big White jezdit až do úterý 9. února, pak se vrátí do Vancouveru. Závody jim začínají 15. února.

Do té doby se snad dá relativně do pořádku i Novotný, kterého stále trápí zranění kotníku. "Zatím jsem opatrný, cítím to. Ale ještě je před námi několik dní, takže se to snad zlepší," doufal jezdec.

Reklama