Hlavní obsah

Záhrobská zařadila do plánu i sjezd

VANCOUVER

Dlouho dopředu narýsované olympijské plány musela korigovat lyžařka Šárka Záhrobská. Nepříznivé počasí si vynutilo přeložení úvodní superkombinace na čtvrtek a česká závodnice místo návratu do tréninkového střediska v Nakisce zůstává v dějišti her a pojede i středeční sjezd.

Foto: Petr Josek, Reuters

Šárka Záhrobská

Článek

Původně chtěla specialistka na slalom po úvodním závodu uniknout olympijské vřavě a najít klid k přípravě na svou elitní disciplínu, která ji čeká 26. února. Změna programu jí udělala čáru přes rozpočet, nikoliv však nečekaně.

„Sledovali jsme předpovědi a trochu jsme s tím počítali. Všechny věci máme s sebou. Docela nás to ale mrzí, v Nakisce byly ideální tréninkové podmínky, sluníčko a minus patnáct stupňů,“ líčila největší medailová naděje mezi alpskými lyžaři při návštěvě Whistleru.

Podle přeházeného harmonogram nakonec čerstvě pětadvacetiletá mistryně krátkého oblouku změnila i plánovaný program na hrách. A podobně jako její mužští kolegové si v rámci přípravy na superkombinaci střihne i sjezd. „Jen jako trénink na sjezd do kombinace. Zní to ale divně, jet na olympiádě závod jako trénink...,“ poznamenala.

Ve středisku Whistler Creekside už Záhrobská trénovala i slalom a sžívala se se specifickým sněhem, který v proměnlivých podmínkách lyžaře straší. „Když se vytvrdí salmiakem, tak vydrží tři hodiny a chová se jako zmrzlý ranní firn. Povrch není agresivní, jsou ale potřeba ostřejší hrany,“ přiblížila.

Reklama