Hlavní obsah

Ovečkin po klíčovém střetu s Jágrem: Je mi jedno, koho trefím

Michal Osoba (Vancouver)Sport.czPrávo

Koncentrovat největší ofenzivní sílu do jednoho útoku se před zápasem s Českem rozhodl ruský trenér Vjačeslav Bykov. A tak vedle sebe postavil dvě superstar - Malkina a Ovečkina. Byl to vydařený tah, obstarali dva góly včetně vítězného.

Foto: Shaun Best, Reuters

Ovečkin a Malkin se radují z gólu v české síti.

Článek

V jedné lajně nastupovali už na olympiádě v Turíně, kde spolu bydleli i na pokoji, nebo na MS v Lotyšsku. Elitní ruskou formaci doplňoval Alexander Sjomin a když bylo toto trio na ledě, znamenalo to pro Vokouna stav nejvyššího ohrožení. „Hráli dobře. Šli do toho jak o život, bylo vidět, jak moc chtějí po porážce od Slováků,“ všiml si Tomáš Vokoun.

Nebyla to jen prudká a překvapivá zakončení, či elegantní kličky, co zdobilo jejich hru. Zejména washingtonský kapitán dokazoval, že tvrdá hra je mu vlastní. Ve 42. minutě tvrdost jeho ramene pocítil ve středním pásmu Jaromír Jágr. „Když můžu někoho trefit, je mi jedno, kdo proti mně stojí,“ vykládal Alexander Ovečkin. „On je známý tím, že hraje do těla. Tohle byl čistý hit, Jarda měl puk,“ uznal Vokoun. „Tahle chyba rozhodla zápas, udělal jsem to špatně. Ten střet mě nemrzí, ale gól ano,“ sypal si popel na hlavu Jaromír Jágr.

Při následné akci totiž dílo svého parťáka gólově dokonal Malkin, když prokázal instinkt rodilého střelce. „Ovečkinův hit byl úžasným momentem olympiády,“ chválil kolegu z formace Jevgenij Malkin. „Je to těžké hrát proti nim, jsou to jedni z nejlepších hráčů světa,“ říkal útočník Tomáš Plekanec. „Ale myslím, že jsme to vcelku zvládli. Ty jejich góly nepramenily z toho, že by nás přehrávali, ale z našich chyb,“ dodal střelec první české branky.

Reklama