Hlavní obsah

Český čárový rozhodčí Blümel se na OH představí v duelu o bronz

VANCOUVER

Český čárový sudí Petr Blümel byl nominován na zápas o bronz v turnaji hokejistů na olympijských hrách ve Vancouveru mezi Slovenskem a Finskem. Duel budou řídit jako hlavní Kanaďané Paul Devorski a Brad Watson, doplní je ještě Rus Jurij Oskirko. Finále mezi Kanadou s USA dostali na starost Kanaďané Bill McCreary a Dan O'Halloran, na čarách budou jejich krajan Jean Morin a Fin Stefan Fonselius.

Foto: ČTK/AP

Duel o bronz mezi Slovenskem a Finskem bude rozhodovat i český čárový sudí Petr Blümel. (ilustrační foto)

Článek

Blümel, jediný zástupce českých rozhodčích, se představí ve Vancouveru už v pátém zápase. V základních skupinách byl nasazen na utkání USA s Norskem a Německa s Běloruskem, v osmifinále na duel Švýcarska s Běloruskem a představil se i v pátečním semifinále mezi USA a Finskem. Zúčastnil se už olympijských her v Salt Lake City 2002 a v Turíně o čtyři roky později, ale v duelu o medaile se objeví poprvé.

Čtyřiapadesátiletý McCreary bude na své třetí olympiádě pískat i třetí finále, přičemž poprvé si to prožije ve dvojici hlavních rozhodčích. V roce 1998 v Naganu ještě sám rozhodoval duel, v němž čeští hokejisté dosáhli po výhře 1:0 nad Ruskem historického úspěchu. O čtyři roky později v Salt Lake City pak pískal finále, v němž se po výhře 5:2 nad domácími Spojenými státy americkými radovala Kanada.

Zápas o třetí místo se hraje v neděli od 4:00 SEČ, finále je na programu také v neděli od 21:15 SEČ.

Reklama

Související témata: