Hlavní obsah

Organizátoři olympiády ve Vancouveru provedli škrty v rozpočtu

Organizační výbor olympijských her ve Vancouveru schválil změnu rozpočtu v důsledku pomalejšího ekonomického růstu a globální finanční krize. Přesná čísla budou oznámena až příští týden, ale podle výkonného ředitele Johna Furlonga se změny dotknou například medailového ceremoniálu po skončení alpských disciplín ve Whistleru.

Článek

"Náš tým prošel vše od shora až dolů a našel cesty, jak provést některé věci za nižší náklady a kreativněji bez toho, aniž bychom museli obětovat nějaký z klíčových závazků vůči sportovcům a divákům," prohlásil Furlong tajemně.

Organizátoři v současné době disponují rozpočtem zhruba 1,28 miliardy dolarů (27,1 miliard korun). V nedávné době se pořadatelé dostali do potíží, poté co kvůli ekonomické krizi od projektu výstavby olympijské vesnice odstoupil hlavní investor.

Začátkem týdne už zákonodárné orgány provincie Britská Kolumbie rozhodly o tom, že Vancouver může změnit své zákony tak, aby si město mohlo půjčit peníze na dokončení projektu bez veřejného referenda. "V této otázce neexistuje plán B. Je to srdce olympiády a musí být dokončeno," zdůraznil šéf organizátorů Jack Poole.

Reklama