Hlavní obsah

ČOV by problém kanadských víz neměl výrazně zasáhnout

Zásadní potíže nebude mít Český olympijský výbor (ČOV) po zavedení kanadských víz pro české občany, i když novinka může způsobit určité starosti. Součástí akreditace na zimní olympijské hry ve Vancouveru v únoru příštího roku totiž bude stejně jako na minulých olympiádách vízum, které bude mít platnost po stejnou dobu jako karta účastníka her.

Článek

Povolení pro vstup do Kanady však budou potřebovat hosté ČOV. Jedná se o sponzory, partnery i osobní trenéry. "Což je prakticky větší počet než u akreditovaných osob," řekl v úterý František Dvořák, šéf olympijské výpravy do Vancouveru. "Ale my to řešit nebudeme, nejsme na to zařízení, vyřídí to cestovní kancelář," prohlásil Dvořák.

"Co se týče olympijské výpravy a akreditovaných osob, to bude bez problémů," uvedl funkcionář, který dostal od partnera ČOV, firmy Čedok, zprávu, že je schopna se o tento problém postarat. "Zprostředkují nám potřebná víza ve Vídni. Budou to řešit profíci," uvedl Dvořák.

Aktuálně řeší pouze inspekční srpnovou cestu šesti lidí do Vancouveru. "Ale to není tak velký počet, to by neměl být problém," řekl. Potíže nejspíš nezpůsobí ani kempy sportovců, kteří budou chtít do Vancouveru jet na trénink. "Není to úplně aktuální, bude se to řešit až v zimě," dodal Dvořák.

Reklama

Související témata: