Hlavní obsah

VIDEO: Hvězdný Crosby zul brusle a proběhl se s olympijskou pochodní

HALIFAX/PRAHA

Tuto trofej ve svých rukách Sidney Crosby ještě neměl. Kapitán Pittsburghu už nad hlavu zvedl Stanley Cup, vyhrál cenu pro nejužitečnějšího i nejproduktivnějšího hokejistu NHL, ale olympijskou pochodeň držel prvně. Ve středu se kanadský fenomén zúčastnil štafety, která dopraví olympijský oheň do dějiště nadcházející zimní olympiády - Vancouveru.

Foto: Andrew Vaughan, ČTK/AP

Hokejista Pittsburghu Sidney Crosby s olympijskou pochodní

Článek

Za svitu pouličních lamp dvaadvacetiletý Crosby 300 metrů nesl tradiční symbol olympiády ulicemi kanadského Halifaxu, jehož ulice lemovaly tisícovky lidí. Oblečen v stejnokroji olympijské štafety, na rukách červené palčáky.

„Koukáte se na lidi kolem a cítíte to nadšení, které olympijský oheň vyvolává,“ citují Crosbyho olympijské stránky kanadské televize CTV. Davy donutily Crosbyho k volnějšímu tempu, klus se tak změnil spíše v chůzi.

Poté předal pochodeň kanadské snowboardistce Sarah Conradové. „Tohle není jen o mě a olympijské pochodni. Je to oslava celé země a jsem poctěný, že jsem její součástí,“ řekl novinářům Crosby, který je jedním z 12 000 členů štafety.

Reklama