Hlavní obsah

Skokani tým pro OH nemění, za přípravou vyrazí do Polska

PRAHA

Nominace českých skokanů na lyžích pro olympijské hry do Vancouveru se nezmění. Do Kanady odletí pětice Antonín Hájek, Lukáš Hlava, Jakub Janda, Martin Cikl a Roman Koudelka. Další závodník Borek Sedlák by měl trenérovi Davidu Jiroutkovi pomoci jako asistent, jelikož mu olympijskou akreditaci přenechal šéf úseku Leoš Škoda.

Foto: Heinz-Peter Bader , Reuters

Skokan na lyžích Antonín Hájek

Článek

"Nominace zůstává, jak byla poslána na Český olympijský výbor," řekl v pondělí trenér David Jiroutek. Byl by rád, kdyby Sedlák roli asistenta přijal a do Vancouveru odjel. "To by bylo super. A vypadá to, že pojede," uvedl po dnešním rozhovoru se skokanem.

Škoda původně myslel, že by Sedlák mohl cestovat na jeho akreditaci na olympiádu a pak případně některého ze skokanů nahradit v týmu v průběhu her. Akreditační pravidla OH to však neumožňují.

Sedlák by teoreticky mohl dostat šanci a skákat jako předskokan v některém z olympijských závodů. "Nechci předbíhat, nic není jisté, ale zkusím to vyjednat se šéfem skoků Walterem Hoferem," řekl Jiroutek. Sedlák by měl mít ve Vancouveru šanci s týmem trénovat kondici a po skončení olympiády se zapojí do přípravy na můstcích.

Světový pohár skokanů pokračuje od pátku lety v Oberstdorfu, na které pojedou Hájek, Sedlák, Jan Matura a Ondřej Vaculík. Zbytek reprezentace odveze Jiroutek asi v pátek na trénink do polské Wisly na velký můstek. "Postavili ho tam Adamovi (Malyszovi), tak doufám, že budou dobré podmínky a budeme mít šanci trénovat, testovat kombinézy. Kluci si zároveň potřebují odpočinout," uvedl kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články