Hlavní obsah

Na U-rampě vyhrála Brightová, snowboardistka Pančochová ve finále nebyla

Olympijské zlato z U-rampy vybojovala australská snowboardistka Torah Brightová před obhájkyní z Turína Hannah Teterovou a další Američankou Kelly Clarkovou. Šárka Pančochová vypadla v semifinále a obsadila celkově 14. místo.

Foto: ČTK/AP

Česká snowboardistka Šárka Pančochová

Článek

Devatenáctiletá talentovaná Češka zajela kvalitní první semifinálovou jízdu, za níž od rozhodčích dostala 34,9 bodu, což jí stačilo na konečnou 14. pozici.

Závodnice z Uherského Brodu, jež v této sezoně dokázala vyhrát závod Světového poháru v Kreischbergu, dostala v prvním semifinále o 6,8 bodu více než v druhé kvalifikační jízdě, která jí zajistila sedmnácté místo a těsný postup. V druhé semifinálové jízdě při snaze vybojovat si postup do bojů o medaile upadla po dobré jízdě po dopadu po posledním skoku.

"To je k naštvání. Je to základní trik, který odjedu vždycky, a teď jsem ho nedala čtyřikrát," zlobila se na sebe Pančochová po poslední jízdě. Trik Front side 720 totiž čistě neskočila ani jednou. "Nevím, co se stalo, ale něco asi jo," dodala s úsměvem česká reprezentantka.

Ženy - U-rampa:
1. Brightová (Austr.) 45,0 b., 2. Teterová 42,4, 3. Clarková (obě USA) 42,2, 4. Liou Ťia-jü (Čína) 39,3, 5. Rodriguezová (Fr.) 34,4, 6. Nicollová (Kan.) 34,3, 7. Sun Č'-feng (Čína) 33,0, 8. Crawfordová (Austr.) 30,3, 9. Hallerová (Švýc.) 27,9, 10. Hightová (USA) 24,6, ...14. Pančochová (ČR) - vyřazena v semifinále.

Reklama

Související témata: