Hlavní obsah

Pořadatelé olympiády prodali už přes půl miliónu vstupenek

TURÍN

Počet prodaných vstupenek na zimní olympijské hry v Turíně už přesáhl půl miliónu. Rozebráno je tedy přes 60 procent všech lístků a pořadatelé tak už mají podle šéfa organizačního výboru Valentina Castellaniho zajištěn příjem 43 miliónů eur. Zimní hry se budou konat od 10. do 26. února 2006.

Článek

"Jsme spokojení, ale slavit ještě nemůžeme, protože je před námi ještě spousta práce," řekl Castellani na dnešní tiskové konferenci v Turíně. "Naším cílem zůstává prodat 83 procent lístků," dodal. V případě prodeje kompletní kapacity by mohli Italové počítat s příjmem 76 miliónů eur.

Největší zájem je zatím o vstupenky na hokejový turnaj, kterých se prodalo 144 000, následují rychlobruslení (54 000), krasobruslení (46 000), alpské (42 000) a klasické lyžování (32 000).

V zahraničí se podle organizátorů nejvíce prodávají lístky ve Spojených státech, Kanadě, Japonsku, Británii, Francii, Norsku a Německu. Majitele už jich má zhruba 350 tisíc, v Itálii zatím ten menší zbytek. "Jsme přesvědčeni, že prodej v Itálii rapidně naroste poté, co začne (8. prosince) zemí putovat olympijská pochodeň," řekl Castellani. Zároveň směrem ke svým krajanům nadhodil, že olympijská vstupenka je vhodným vánočním dárkem.

Reklama

Související témata: