Hlavní obsah

Češi v Rangers na olympiádu zatím nemyslí

NEW YORK

Čeští hokejisté v týmu New York Rangers, kde jich v současnosti působí sedm, zatím podle svých slov na nadcházející olympijské hry v Turíně moc nemyslí - jak pětice, která už má účast jistou, tak možný náhradník Petr Sýkora. Všichni shodně tvrdí, že je pro ně stále nejdůležitější podávat výkony v NHL. Na olympiádu se začnou soustředit, až přijde její čas.

Článek

"Hrajeme tady a do 12. února, než odletíme, na to není ani pomyšlení," řekl českým novinářům v New Yorku útočník Martin Ručinský. "Jsme zaměstnaní u Rangers, sezóna je v plném proudu. Co nasbíráme do olympiády, bude rozhodující, protože potom se to bude odvíjet hrozně rychle a honit body bude strašně těžké. Takže pokud možno, musíme co nejvíc vyhrávat teď, ať máme po olympiádě klid." Jezdcům se zatím vede dobře a v tabulce Východní konference se pohybují do čtvrtého místa.

Stejný názor zastává i útočník Jaromír Jágr. "Moje práce je tady v New York Rangers, za to jsem placený. Až přijde čas olympiády, tak se budu soustředit na olympiádu," řekl. Zdůraznil ale, že do Itálie pojede odevzdat ten nejlepší výkon.

Olympiáda zatím není tématem

Ani v rozhovorech s ostatními hráči v kabině olympijské hry moc tématem nejsou. "Sem tam prohodíme nějaké slovo, ale do začátku je ještě dlouhá doba," doplnil obránce Marek Malík. "Upřímně řečeno, o čem se chcete bavit? Musíme tam přijet v nejlepší formě, dát mužstvo za pár dnů dohromady a podat nejlepší výkon," řekl rozhodně.

Olympijská pravidla bližší spíš evropskému hokeji budou podle něho trochu nezvyk. "Ale pro všechna mužstva to bude vlastně stejné, protože favorité budou mít hodně hráčů z NHL. Na přípravu zbudou jeden dva dny, první zápasy budou víceméně na rozehrání. Čím dřív se nám pravidla dostanou pod kůži, tím lépe," poznamenal.

Malíkovi je líto, že v olympijském výběru není jeho spoluhráč z Rangers, obránce Michal Rozsíval. "Ale je to sport," dodal. "Já se také párkrát nedostal na nějaké šampionáty. Trenér musí vybrat sedm, osm obránců z nějakých čtyřiceti. Je to těžké, vždycky na někoho ten černý Petr padne," řekl.

Síly zatím nešetří

Ani předolympijské hecování a dobírání si hráčů z jiných zemí prý v kabině Rangers zatím slyšet není. "Ještě je dost času, i když se to hodně krátí," řekl útočník Petr Průcha. "Do play off zbývá přes 30 zápasů, tady se hraje o každý bod. Na olympiádu se musí začít myslet tak týden před ní," uvedl.

Na Turín proto čeští hráči zatím ani nešetří síly. Podle Průchy to ani nejde. "Nejlepší je nepřejít na jiný režim, pořád jet naplno a stejně tak jet naplno i v reprezentaci," dodal loňský mistr světa z Vídně.

Nováček v Rangers, útočník Petr Sýkora, který do New Yorku přešel teprve tento měsíc z kalifornského Anaheimu, na olympijské soupisce není, i když šance, že by byl povolán jako náhradník, ještě zůstává. Ale ani on na Turín nemyslí.

"Mám úplně jiné problémy - vrátit svoji kariéru v NHL tam, kam patří. Nemohu ovlivnit nic jiného, než jak budu hrát. Zatím se mi to v podstatě daří," řekl. Když pozvání na olympiádu přijde, bude rád, když ne, využije 14 volných dní na vyřízení záležitostí kolem stěhování a na to, aby se dal zdravotně do pořádku. "Teď na to ale vůbec nemyslím," řekl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články