Hlavní obsah

Výborný se bál, že má zlomenou sanici

PRAHA

Nechybělo mnoho a pětinásobný mistr světa David Výborný málem přišel o svůj premiérový start na olympijských hrách. Ve středečním utkání proti Los Angeles dostal ránu pukem do obličeje a v rozhovoru pro server hokej.cz prohlásil, že se obával zlomeniny sanice. Nechtěnou tečí dosáhl jednatřicetiletý kapitán loňských mistrů světa vítězné branky při výhře 7:4.

Článek

"Spoluhráč mě trefil golfákem od modré čáry přímo na bradu. Byla to pořádná pecka. V první chvíli jsem se bál, že mám zlomenou sanici a zuby venku, protože mě zasáhl přesně do nervu," řekl Výborný. "Ale naštěstí mám jen rozseknutou bradu a odlomený kousek zubu. Budu v pořádku," ujistil.

Výborný v polovině závěrečné třetiny středečního duelu najížděl v přesilové hře na teč před branku a do brady ho trefil projektil obránce Rona Hainseye. Odtud zamířil puk do branky. V první chvíli český hráč vůbec nemyslel na to, že by mohl přijít o olympiádu. "Měl jsem hlavně strach, co se mnou je," navázal Výborný, který už by nerad podobný střelecký zápis opakoval. "Doufám, že už takový gól nikdy nedám. Jednou to bohatě stačilo."

Kdo by měl v Turíně dělat kapitána?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Těsně před olympiádou potkávají Výborného nepříjemnosti. Deník Columbus Dispatch zkreslil jeho slova, takže to vyznělo, že Výborný bude v Turíně kapitánem českého týmu. Kouč Alois Hadamczik se přitom chystá rozluštit tuto tajenku až v dějišti turnaje. "S panem Hadamczikem jsme na téma kapitánství už dříve mluvili, ale dopředu nic nevím. Novinář v Columbusu se mě na to zeptal a já mu odpověděl, že by to pro mě byla samozřejmě velká čest, že bych si toho vážil," uvedl na pravou míru svá slova, která vyvolala rozruch.

Autor článku tamního deníku jeho vyjádření zřejmě špatně pochopil. "V tom článku to překroutili. Už jsem to řešil se zaměstnancem klubu, který má na starosti média," žádal Výborný zjednání nápravy výroků, která překvapila i kouče Hadamczika. "Říkám, bylo to nedorozumění. Není třeba z toho dělat nějakou vědu. V kabině jsme se tomu zasmáli, kluci si ze mě dělali legraci, že jsem sám sebe určil kapitánem," dodal.

Reklama