Hlavní obsah

Kapitánem hokejistů má být v Turíně Lang

TURÍN

Pětatřicetiletý útočník Detroitu Robert Lang má být podle informací deníku Právo kapitánem hokejistů na olympiádě v Turíně. O tom, že druhý nejstarší hráč týmu bude významnou funkci zastávat v národním týmu poprvé v kariéře, hovoří už i někteří hráči NHL. Kouč týmu Alois Hadamczik hodlá rozhodnutí o kapitánovi oznámit nejprve celému týmu a až poté médiím.

Foto: detroitredwings.com

Robert Lang

Článek

"Ctím zásadu kabiny, že takové věci se musejí nejdříve dozvědět samotní hráči," nechal se před časem opakovaně slyšet Hadamczik. Podle informací Práva volba padla na Langa, který dostane přednost před dalšími oporami. V Naganu byl kapitánem českého týmu Vladimír Růžička, v Salt Lake City pak Jaromír Jágr.

Kdo by měl v Turíně dělat kapitána?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Soudilo se, že stejně jako na posledním mistrovství světa ve Vídni ozdobí céčko dres Davida Výborného, ale už čtvrteční výroky kouče Hadamczika dávaly znát, že s ním pro toto výsadní postavení nepočítá. Jednatřicetiletý Výborný v rozhovoru pro deník Columbus Dispatch naznačil, že bude kapitánem českého týmu. Hadamczik ovšem vzápětí vyhlásil, že to Výbornému neslíbil.

V Columbusu Výborného výroky překroutili

Kapitán posledních mistrů světa své výroky poté upravil. "S panem Hadamczikem jsme na téma kapitánství už dříve mluvili, ale dopředu nic nevím. Novinář v Columbusu se mě na to zeptal a já mu odpověděl, že by to pro mě byla samozřejmě velká čest, že bych si toho vážil," prozradil pro ČTK jedenatřicetiletý útočník.

Autor článku v tamním deníku údajně jeho vyjádření špatně pochopil. "Překroutili to. Už jsem všechno řešil se zaměstnancem klubu, který má na starosti média," žádal Výborný nápravu a dodal: "Bylo to nedorozumění, není třeba z toho dělat vědu. V kabině jsme se tomu zasmáli, kluci si ze mě dělali legraci, že jsem sám sebe určil kapitánem."

Reklama

Související témata: