Hlavní obsah

Krasobruslařka Kwanová se odhlásila z olympiády

TURÍN

Krasobruslařka Michelle Kwanová nebude soutěžit na olympijských hrách v Turíně. Slavná Američanka se odhlásila kvůli zranění třísel, které si obnovila při sobotním tréninku. Kwanová tak s největší pravděpodobností přišla o poslední možnost získat olympijské zlato po dosavadním stříbru a bronzu.

Článek

Pětadvacetiletá Kwanová už naznačila svou možnou neúčast v sobotu, kdy nedokončila trénink. Pětinásobná mistryně světa si stěžovala mimo jiné i na časový posun a na to, že se po čtyřech hodinách strávených na pátečním zahajovacím ceremoniálu ráno probudila celá ztuhlá.

Soutěže krasobruslařek začnou v Turíně v úterý 21. února, vedení Amerického olympijského výboru již požádalo o možnost povolat náhradnici Emily Hughesovou, mladší sestru vítězky ze Salt Lake City 2002 Sarah Hughesové.

Právě na úkor Emily Hughesové se Kwanová dostala do olympijského týmu přesto, že právě kvůli zranění třísel neabsolvovala americký šampionát. Místo tradičního kvalifikačního závodu přesvědčila Kwanová funkcionáře o oprávněnosti nominace do Turína v předváděcí jízdě před komisí a bez diváků.

Reklama