Hlavní obsah

Hokejisté mají jasno, kapitánem bude Lang

TURÍN

Dohady kolem kapitána české hokejové reprezentace na olympiádě v Turíně jsou minulostí. Na úterním setkání s novináři oznámil trenér Alois Hadamczik, že s céčkem na prsou vyjede útočník Detroitu Robert Lang. Naváže tak na Jaromíra Jágra, který vedl národní celek před čtyřmi lety v Salt Lake City.

Foto: detroitredwings.com

Robert Lang

Článek

"Měl jsem takovou intuici. Je to nový turnaj, Lang je na čtvrté olympiádě a je to akceptovatelný hráč jak v týmu, tak rozhodčími. Myslím si, že je to typ člověka, který nemá žádný problém," vysvětlil novinářům svoji volbu trenér národního týmu Alois Hadamczik.

Přiznal však, že své rozhodnutí předem konzultoval s některými hráči, vedle dalších i s Jágrem. "Nechtějte po mě ale, abych vám říkal vše. Tedy s kým jsem se o tom bavil," řekl Hadamczik.

Problémy nehledají

Vzápětí jej navíc rozzlobil dotaz, proč určil jako nepsaného šéfa kabiny Langa, který na rozdíl od řady dalších hokejistů nepatří mezi pravidelně reprezentující hráče a v národním týmu se objevil naposledy při olympiádě v Salt Lake City před čtyřmi lety. "Nevím, proč by to měl být problém. My žádný nehledáme, jdeme dopředu. Optimisticky," uvedl Hadamczik.

Kdo by měl v Turíně dělat kapitána?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Odchovanec litvínovského hokeje, který se svou americkou manželkou Jennifer trvale žije v zámoří a do Čech jezdí jen občas, odehrál v české reprezentaci 46 zápasů, ve kterých vstřelil jedenáct branek.

Langův komentář k trenérově volbě se nepodařilo získat. Útočník Detroitu, který do Itálie přiletěl až dnes dopoledne, totiž stejně jako například Jágr zatím s novináři v Turíně nekomunikuje.

Reklama