Hlavní obsah

Verner nabíral síly na hokeji

TURÍN

Naštvaný až hrůza byl po krátkém programu krasobruslařů český reprezentant Tomáš Verner. Devatenáctiletý mladíček plánoval, jak konečně prodá umění z tréninku. Místo toho si pěkně nadával. A nešetřil peprnými výrazy, jejich obsah bylo možno snadno odečíst ze záběru televizních kamer.

Článek

"Bylo to nevhodné," kál se později Verner. "Ale nedivte se, zůstal jsem daleko za očekáváním. Nevím z čeho pramenilo tolik chyb. Jistě, byl jsem nervózní, ale rozhodně ne natolik, abych vyráběl takové hrubky," kroutil hlavou borec z Borovan. Při úterní večerní jízdě nejprve trojitého axela ustál jen s obrovskými problémy, při krokové variaci málem vletěl do mantinelu a to ještě neprovedl lutze.

Rozhodčí pochopitelně Vernerův výkon nenadchl. Pro zbytek krátkého programu se uchýlil na tribunu a musel doufat v zakolísání soupeřů, aby se dostal mezi čtyřiadvacet postupujících do volných jízd. "Tohle ale v našem sportu neplatí. Nepřejeme jeden druhému neúspěch," tvrdil.

Nad postupem nejásal

Mohl si tak rekapitulovat nepovedený výkon i početné zastoupení fanoušků s českými vlajkami. Dokonce si odnesl červené srdíčko od jedné z nejvěrnějších obdivovatelek. "Už jich mám doma asi dvanáct," usmíval se tajemně.

Nakonec mohl i jásat. Do čtvrtečního programu se jako dvaadvacátý kvalifikoval. "Ani jsem neměl z postupu radost, protože jsem se do volných jízd dostal díky špatným výkonům ostatních nikoli kvůli vlastní vydařené jízdě."

Věří, že ve volné jízdě bude úspěšnější. "Nemusím být nervózní, horší už být nemohu. Tlak nebude takový, jako kdybych byl na hranici desítky a řešil, kolikátý mohu skončit. Chci rozhodčím ukázat, že úterní krátký program byl z mé strany omyl a já umím všechny skoky nejen na tréninku, ale i v závodě," vykládal Verner.

Pro zpestření programu plánoval navštívit středeční utkání českých hokejistů s Německem. "Potřebuji se odreagovat a chci kluky povzbudit v jejich prvním vystoupení. Věřím, že dopadne lépe než to moje," říkal jediný český zástupce v soutěži krasobruslařů.

Reklama