Hlavní obsah

Rychlobruslařka Novotná skončila šestá na pětistovce

TURÍN

Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná obsadila na olympijských hrách v Turíně šesté místo v závodu na 500 metrů a postarala se o nejlepší český výsledek v historii. Ve finále B ve středu sice dojela po pádu třetí, o jednu pozici výše se pak ale v celkovém pořadí posunula po diskvalifikaci Číňanky Fu Tchien-jü z finále A.

Článek

Zvítězila Číňanka Wang Meng před Bulharkou Jevgenií Radanovovou a Anouk Leblancovou-Boucherovou z Kanady. Nejlepší Evropanka Radanovová se sice ve finiši snažila čínskou soupeřku předjet i za pomoci mohutného vykopnutí nohy před cílovou čarou, ale nakonec o pouhých 29 tisícin sekundy prohrála. Wang Meng tak navázala na triumf krajanky Jang Jang A ze Salt Lake City.

Jednadvacetiletá Novotná, která dnes v Turíně překvapila už postupem do semifinále na úkor favorizované Korejky Čin Son-ju, byla před čtyřmi lety na této trati na ZOH pětadvacátá. Závodnice z Benátek nad Jizerou, jež má z nejkratší trati stříbro z předloňského juniorského MS a bronz z mistrovství Evropy, přitom po příjezdu do Itálie nemohla několik dnů trénovat kvůli zablokované krční páteři.

Rychlobruslení - short track
Ženy - 500 m
Finále A: 1. Wang Meng (Čína) 44,345, 2. Radanovová (Bul.) 44,374, 3. Leblancová-Boucherová (Kan.) 44,759, Fu Tchien-jü (Čína) diskvalifikována.
Finále B: 1. Robergeová (Kan.) 46,605, 2. Capursová (It.) 46,899, 3. Novotná (ČR) 55,378, 4. Baverová (USA) 55,689

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články