Hlavní obsah

Čeští olympionici v akci - sedmý den

TURÍN

Běžec na lyžích Lukáš Bauer bude největší českou nadějí v pátečním programu olympijských her. O cenný kov může usilovat na klasické patnáctce, na níž obsadil v lednu v Otepää druhé místo v závodě Světového poháru. První olympijský závod má před sebou nejlepší česká reprezentantka ve sjezdovém lyžování Šárka Záhrobská, kterou čeká kombinace.

Foto: Adidas

Lukáš Bauer

Článek

Bauer bude chtít v jediném olympijském závodě s intervalovým startem vylepšit desáté místo ze skiatlonu. "Určitě je v pohodě a je opět schopen bojovat o umístění vepředu. Jestli o šesté nebo o třetí, to uvidíme," řekl novinářům trenér Miroslav Petrásek. Ten do závodu vedle Bauera nominoval jen Petra Michla, ostatní běžce šetří na nedělní štafetu.

Záhrobská při kombinaci prožije olympijskou premiéru a pomýšlí na umístění do desátého místa. Pro úspěch bude klíčový především sjezd, který se pojede v poledne v San Sicariu. "Pokud chci uspět, to znamená být do desítky, tak ztráta kolem dvou a půl vteřiny je odpovídající," řekla novinářům Záhrobská, kterou v českém týmu doplní Lucie Hrstková a Petra Zakouřilová.

Olympiáda on-line každý den na Sport.cz
Události sedmého dne ZOH

Největší favoritkou závodu, jehož slalomářská část se uskuteční vpodvečer v Sestriere, by měla být Chorvatka Janica Kosteličová. Dvojnásobná mistryně světa od svého triumfu v Salt Lake City prohrála v kombinaci pouze jednou, ale kvůli zvýšenému tepu vynechala středeční sjezd a o svém startu se rozhodne až v pátek.

V kvalifikaci na velkém můstku se představí čtveřice českých skokanů včetně lídra Světového poháru Jakuba Jandy. Dvojnásobný medailista z loňského mistrovství světa v Oberstdorfu po třináctém místě na středním můstku odjel hledat ztracenou pohodu k moři do Francie, kde s ním pobývali i další reprezentanti.

Páteční program ZOH (Češi):
Běh na lyžích:
10:00, muži - 15 km klasicky (Bauer, Michl).
Sjezdové lyžování:
12:00, ženy - kombinační sjezd (Záhrobská, Hrstková, Zakouřilová),
17:00, ženy - kombinační slalom (1. kolo),
19:30, ženy - kombinační slalom (2. kolo).
Skoky na lyžích (HS140):
17:00, jednotlivci - zkušební kolo,
18:00, jednotlivci - kvalifikační kolo (Janda, Matura, Sedlák, Mazoch, O. Vaculík).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články