Hlavní obsah

Janda si zašel i do kasina a zahájí druhý boj o medaili

Karel Felt, Radek MalinaPrávo

Skokan Jakub Janda ujel před stresem a dohady kolem sebe z italských Alp ke Středozemnímu moři. "Nebylo to na koupání, ale vyčistil jsem si hlavu. Vůbec jsem nemyslel na skoky a na všechno, co se dělo kolem mě. Hry jsem sledoval v televizi a vůbec nic mě nevzrušilo, jen pád sjezdaře Trejbala vypadal hrozně, ale měl šťastný konec," vykládal lídr Světového poháru.

Článek

"Mám tu klid, nic mě neruší. Shon v olympijské vesnici není nic pro mne. Věřím, že mi tento výlet pomohl," liboval si Janda, kterého čeká v sobotu závod na velkém můstku. K moři vyrazil začátkem týdne společně s Janem Maturou.

Po krátké zastávce v Monte Carlu zůstali s reprezentačním kolegou v hotelu Le Méridien u Antibes nedaleko Cannes. Svěží vítr a teplota výrazně nad 10 stupňů Celsia byla pro oba příjemnou změnou. Dorazil za nimi dokonce i trenér Vasja Bajc s ostatními členy reprezentace.

Procházky po pláži, jízdu na kolečkových bruslích i plážový volejbal a fotbal si skokani náramně pochvalovali. Svaly udržovali v pohotovosti v posilovně, absolvovali i saunu. Podle sdělení vedení výpravy nešlo o žádný útěk z olympijské vesnice, ale předem domluvenou a naplánovanou akci, která měla za cíl především srovnat psychiku české skokanské jedničky. Dokonce si zašli i do kasina a prý vyhráli.

S Bajcem si to vyříkali

Jandovi už se v minulosti vyplatil přechod od moře do vysokohorské výšky. I když se o skákání nemluvilo, podle informací z Jandova okolí si v jiném prostředí ledacos vyříkali s trenérem Bajcem. "Já mu věřím na dvě stě procent. Štve mě, když někdo mezi nás chce vrazit klín," odmítl spekulace o neshodách Janda. Dostal prý také spoustu SMS a e-mailů s ujištěním, že mu lidé věří a drží mu palce. "To je příjemné," řekl skokan. S výletem do letoviska, vzdáleného od Sestriere 330 km, byl spokojen i trenér Bajc. "Už je zase v pohodě. Když si zkoušíme odraz, má tu správnou polohu."

Janda se vrátil od moře ve čtvrtek, včerejší trénink pořadatelé kvůli větru zrušili. Dnes skokany čeká kvalifikace a v sobotu večer závod. "Nic mě nenutí skákat v kvalifikaci naplno. Budu si hledat stopu, soustřeďovat na odraz a koncentrovat na závod. Cítím opět velkou podporu a chci dokázat, že skákat pořád umím," řekl odhodlaně Janda.

Reklama