Hlavní obsah

Záhrobská nervózní není, uvidí po sjezdu

SAN SICARIO

Na páteční kombinaci se chystá slalomářka Šárka Záhrobská. "Zatím jsem v pohodě. Nervozitu necítím, uvidím, jak mi bude přímo na startu. Na sjezdu bude strašně moc záležet. Trať je hodně náročná, Italové si s ní vyhráli. Udělali dokonce pět umělých skoků a další úpravy," vykládala před startem.

Foto: REUTERS

Češka Šárka Záhrobská při slalomu v závodě Světového poháru v americkém Park City.

Článek

"Jsou tam dvě těžké zatáčky, které podjíždím. Potřebuji jet lépe sbalená ve sjezdovém postoji. Jenže já nemám takový odhad na zatáčky a skoky jako sjezdařky, " posteskla si nad tratí Záhrobská.

"Nedá se to jen tak sklouznout a čekat, jak to dopadne. Musím jet naplno. Jestliže chci uspět, což je pro mne okolo první desítky, pak nesmím mít ztrátu větší než 2,8 sekundy. Jinak to ve slalomu nedoženu. Uvidí se také, co udělá počasí s povrchem sjezdu i slalomu. Zatím to bylo všechno na ledě, ale sníh s deštěm mohou povrch změnit," dodala Záhrobská.

Olympiáda on-line každý den na Sport.cz
Události sedmého dne ZOH

Podle ní jsou největšími favoritkami Kosteličová, Pärssonová, Kildowová, Mancusová, Hospová a Schildová. K nim by se chtěla přidat i česká reprezentantka, která skončila loni na MS v kombinaci pátá. Spolu se Záhrobskou pojedou kombinaci také Petra Zakouřilová a Lucie Hrstková. Sjezd vysílá ČT 2 živě od 12 hodin, 1. kolo slalomu v 16.55, druhé v 19.25. Vše můžete sledovat také prostřednictvím on-line reportáže Sport.cz.

Reklama