Hlavní obsah

Čeští olympionici v akci - desátý den

TURÍN

Obhájce zlaté medaile ze Salt Lake City Aleše Valentu čeká na turínských hrách pondělní kvalifikace. Český akrobatický skokan se před olympijskou soutěží potýká se zraněním kolena, ale je připraven bojovat o postup do finálové dvanáctky. V programu je navíc naplánováno pět disciplín, po nichž se budou rozdělovat medaile.

Článek

Lyžařky by měly v pravé poledne odstartovat do superobřího slalomu, který byl v neděli kvůli mlze odložen. Otazník se vznáší nad účastí vítězky kombinace Chorvatky Janici Kosteličové, která se v neděli na start necítila, ale po odložení závodu by se to mohlo změnit. Přihlášeny jsou i české lyžařky Lucie Hrstková a Šárka Záhrobská.

Olympiáda on-line každý den na Sport.cz
Události desátého dne

Za umělého osvětlení se na velkém můstku v Pragelatu uskuteční závody skokanských družstev, v nichž česká čtveřice v čele s Jakubem Jandou nebude patřit k favoritům.

Na velkém můstku prokázali v sobotním závodě skvělou formu Rakušané: zlatou medaili získal Thomas Morgenstern s náskokem desetiny bodu před Andreasem Koflerem. Na zlato však budou pomýšlet i Norové v čele s olympijským vítězem ze středního můstku Larsem Bystölem, tři z nich se v sobotu vešli mezi nejlepších sedm.

Pondělní program ZOH (Češi)
Sjezdové lyžování:
09:30, muži - obří slalom (1. kolo - Bank, Záhrobský, Zakouřil, Krýzl),
12:00, ženy - superobří slalom (Hrstková, Záhrobská)
13:00, muži - obří slalom (2. kolo).
Skoky na lyžích (HS140):
17:00, družstva - zkušební kolo,
18:00, družstva - 1. kolo (ČR),
19:20, družstva - finále.
Akrobatické lyžování:
18:30, muži - skoky (kvalifikace - Valenta).

Reklama