Hlavní obsah

Valenta se cítí lépe a jde do kvalifikace

Karel FeltPrávo

Obhájce olympijského zlata v akrobatickém lyžování Aleš Valenta se chystá na pondělní kvalifikaci skokanů. V sobotu absolvoval na můstcích v Sauze d"Oulx poslední trénink. Jeho bolavé pravé koleno, v němž má natažený vnitřní úpon, ho sice bolí, ale ke spokojenosti lyžaře vydrželo.

Článek

"Při pátečním tréninku jsem se soustředil hlavně na dopady, v sobotním pak na provedení obratů ve vzduchu. Nejsem s tréninkem úplně spokojený, mohlo to být lepší. Dnes mám jeden z těch pocitů, že se mi neskákalo dobře. Důležité je, že koleno vydrželo," říkal trochu rozpačitě po sobotním tréninku.

O Valentovo koleno pečuje v olympijské vesnici v Bardonecchii fyzioterapeut Pavel Kolář a lékař Vladimír Dobeš. Valenta si zranil koleno před únorovým závodem Světového poháru ve Špindlerové Mlýně. Obnovil si ho hned při prvním tréninku minulý týden v dějišti her.

"Provádím rehabilitační cvičení, zaměřená na zpevnění postranních vazů. Absolbvuji také elektroléčku a laserové ozařování. O koleno pečuji, věnuji mu v podstatě celé dny. Jakž takž drží. Nemám ale suprovej pocit, i když Pavel Kolář mi říkal, že ve vzduchu to bylo dobrý. Záda, s nimiž také mývám problémy, jsou naštěstí v pohodě," dodal Valenta.

Do kvalifikace však půjde s jednoznačným odhodláním postoupit do čtvrtečního finále. "O tom není pochyb. Když je koleno zatejpované, trošku ho cítím, ale není to vůbec špatné. Hlavně se s tím dá skákat, i když musím být opatrný," dodal Aleš Valenta.

Reklama