Hlavní obsah

Závěr duelu s Kanadou je pro tým povzbuzením

TURÍN

Až ve druhé a třetí části utkání s Kanadou předvedli čeští hokejisté v Turíně výkon, jaký od nich fanoušci očekávají. Na vítězství sice nestačil, ale před středečním čtvrtfinále se Slovenskem šlo o velké povzbuzení.

Článek

"S první částí spokojeni být nemůžeme," přiznal obránce Pavel Kubina a pokračoval: "Dalších čtyřicet minut bylo skutečně dobrých, myslím nejlepších na olympiádě. Dokázali jsme si, že pořád umíme hrát hokej a to je pro psychickou pohodu všech důležité."

Dnešní čtvrtfinále rozhodne, zda se na hokejový turnaj v Turíně bude vzpomínat jako na propadák nebo budou fanoušci hráče vynášet do nebes. "Dobře si uvědomujeme, že zlepšený výkon proti Kanadě nic neznamená. Je povzbuzením, ale až podle čtvrtfinále se bude naše vystoupení v Turíně hodnotit," přemítal útočník Petr Čajánek.

O brankáři Hadamczik rozhodne před utkáním

Zásadní otázkou se stává obsazení brankářského postu. "Tahle věc je vyloženě na trenérech. Tomáš Vokoun za góly nemohl. My mu rozhodně věříme," pronesl Kubina. "Zvažuji, jak situaci vyřešíme. Rozhodneme se před utkáním. Vokouna jsme střídali, aby mužstvo dostalo nový impuls, z gólů ho neviníme," pronesl kouč Alois Hadamczik.

Dosud náhradní brankář Milan Hnilička možnost svého nasazení neřešil. "To je na trenérech," krčil rameny. Přestože je na třetí olympiádě, teprve včera poprvé chytal: "Byl jsem překvapený, ale samozřejmě i rád. Jen mě mrzí, že jsme zápas nedotáhli k remíze."

Hned prvním zákrokem tým podržel, když zlikvidoval nájezd St. Louise a záhy lapil jeho dorážku: "Neměl jsem čas, abych se strachoval. Jen jsem se snažil akci zastavit. Věřím, že jsme se rozehráli na čtvrtfinále, ale nezapomínejme, že Kanaďané nejsou hloupí. Při jasném vedení bránili výsledek, kdežto my hráli. Teď se ukáže, kdo volil taktiku správně."

Hráči pak ve vesnici sledovali zápasy skupiny B, z nichž vzešel soupeř pro čtvrtfinále. "Všichni jsou silní, těžko si vybírat," řekl Hnilička. "Hlavní je starat se o vlastní hru. Určitě se budeme dívat, ale porazit musíme kohokoliv," přitakal útočník Milan Hejduk.

Reklama

Související témata: